Lengste seiersrekke for Brann på fire år

Sist Brann vant tre på rad var i 2011. — Vi er inne i en flytsone. Vi vinner selv om vi ikke er gode, sier Marcus Pedersen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Du husker det kanskje, oktoberdagene i 2011 da Brann så ut som storlaget de selv anser seg for å være. De var klare for cupfinalen, slo Rosenborg 6–3 på Lerkendal og viste frem gode takter i hjemmekampene både mot Sarpsborg og Lillestrøm.

Det var faktisk sist gang Brann vant tre seriekamper på rad. Den gang var kun seks av dagens Brann-spillere i stallen, og mellom seg hadde de ikke særlig mange kamper.

SEIERSREKKE: Vadim Demidov og Brann har tatt fire seiere på rad.

Nå, snart fire år senere, har det skjedd igjen – selv om det riktignok er på nivået under. Med en 1-0-seier over Levanger på Stadion, har Brann nå funnet tilbake til flyten de har manglet siden høsten 2011.De har nå vunnet tre seriekamper på rad.

— På tide

— Da er det på tide. Det er ikke noe mer å si om det, sier Erik Huseklepp, som selv var utenlandsproff forrige gang Brann hadde en lignende seiersrekke.

— Det sier vel litt om situasjonen vi har vært i. Vi rykket ned i fjor og årene før var vi ustabile. Det var veldig enten eller med Brann, fortsetter han.

Nå opplever han å være inne i en flytsone for første gang etter at han returnerte til Brann i 2012. — Denne gruppen har hatt veldig skrantende selvtillit over en lengre periode, og nå føler jeg at den begynner å bygge seg opp gradvis, sier Huseklepp, som gir trener Lars Arne Nilsen æren for nettopp det.

— Vi er gode defensivt for tiden. Lars Arne har kommet inn og gjort oss skikkelig strukturerte. I de to siste kampene har vi kun sluppet til et par målsjanser, og det er det viktigste. Så lenge vi ikke holder tett bakover, så får vi alltid noen sjanser til å score også, sier kantspilleren.

- Viktig flyt

Selv er ikke Nilsen særlig opptatt av slike statistikker.

— Det er ikke noe stort poeng for meg, statistikk er jeg ikke særlig opptatt av. Det som betyr noe er at vi har havnet i en flytsone, sier han.

- Hvorfor har dere havnet i den flytsonen?

— Vi har måttet slåss for å få marginene på vår side. Vi skulle gjerne spilt bedre offensiv fotball, men per nå er vi ikke gode nok til det, forklarer han kortfattet.

i alle de tre strake seierne har Brann kun vunnet med ett mål. Mot Levanger og Follo endte det med en 1-0-seier, mens hjemmekampen mot Kristiansund endte 2–1. — Vi er inne i en flytsone. Vi vinner selv om vi ikke er gode, og vi vinner med ett mål, som regel, sier Marcus Pedersen, som har vært svært delaktig i Branns to siste scoringer.

— Om man skal rykke opp, så må man ha den flyten, sier han.

Drømmerunde

Spissen fra Hamar var langt fra fornøyd med lagets prestasjon mot laget fra Nord-Trøndelag. Det offensive spillet var langt under pari, ifølge ham selv, men ...

— Jeg synes det er et styrketegn at vi vinner på dårlige dager. Det virker som vi endelig har skjønt hvordan 1. divisjon egentlig er. Nå begynner de andre topplagene å skjelve litt i buksene av at vi plukker poeng også. Det lover bra, sier Pedersen.

Den 17. serierunden skulle vise seg å bli en drømmerunde for Sportsklubben, da serieleder Sogndal og toer Sandnes Ulf avga henholdsvis tre og to poeng mot Ranheim og Jerv.

Dermed ligger Brann nå kun ett poeng bak direkte opprykk, og fem poeng bak en serieledelse – som virket fjern for kun en måneds tid siden.

Det prøver spillerne ikke å tenke noe på.

— Vi tenker først og fremst på oss selv. Vi må ta de poengene vi trenger, så får vi heller juble for resultatene i de andre kampene etterpå, sier Pedersen.

Publisert: