Derfor vil Brann bruke Badji-pengene på enda en midtstopper

De har seks fra før. Likevel ønsker Brann seg midtstopper.

PÅ STOPPERJAKT: Brann-trener Rikard Norling sonderer markedet etter en venstre midtstopper.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

«Noen må ut, hvis noen skal inn». Det har vært mantraet fra Brann-ledelsen i hele vinter. Sent mandag kveld forsvant omsider en spiller ut: Stéphane Badji gikk til Istanbul for 6,5 millioner kroner. Brann får bare en del av pengene med en gang, men har likevel litt større økonomisk armslag på overgangsmarkedet nå.

Den sportslige ledelsen ønsker å prioritere jakten på en midtstopper. En venstre midtstopper, for å være helt presis.

— Rikard (Norling, trener) har ønsket en midtstopper. Vi har mange midtstoppere, men flere av dem kan spille i andre posisjoner, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Han og treneren er i dialog med den administrative ledelsen om hvor mye penger som kan brukes på overgangsmarkedet.

— Vi vet ikke hva vi eventuelt får frigitt fra Badji-salget, men ser hele tiden etter mulige forsterkninger og har sondert litt rundt flere posisjoner – deriblant midtstopper, sier Soltvedt.

— Alt kan ikke gå ut igjen til spillerkjøp med en gang, men vi har begynt en dialog om bruken av pengene, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen.

Norlings vurderinger

Rikard Norling uttaler ikke ønsket om en venstre stopper like tydelig.

— Jeg vil si generelt at vi ser etter å få inn litt erfaring, uavhengig av posisjon, sier Norling.

— Er det vel så realistisk at dere vil erstatte Badji med en forsvarer, som med en midtbanespiller?

— Nja... Det frigjør muligheter til å forsterke troppen. Eksakt hvilke posisjoner det blir, må vi diskutere internt.

— Hvor fornøyd er du med det du har å velge i på stopperplass per nå?

— Jeg er veldig, veldig glad i å jobbe med spillerne jeg har nå. Å si noe annet er ikke korrekt. Så har vi som oppgave å jobbe for å forbedre troppen hele tiden, gjøre den sterkere og sterkere.

Har mange fra før

Fra utsiden kan det virke merkelig at akkurat stopperposisjonen pekes ut som en å forsterke. Bredden i forsvaret virker å være god. Jonas Grønner, Azar Karadas, Erlend Hanstveit og Vadim Demidov er alle etablerte spillere som trives sentralt i forsvaret. I tillegg er stopperduoen Fredrik Heggland og Fredrik Knudsen nylig tatt opp i A-stallen. Dog er det, som Soltvedt påpeker, mange av stopperalternativene som er anvendelige.

— Både Erlend og Fredrik Heggland kan brukes på backene. Azar kan som kjent spille spiss, mens Vadim er et alternativ som defensiv midtbanespiller, sier sportssjefen.

20 år gamle Jonas Grønner, som fikk sitt gjennombrudd i fjor, er forberedt på at konkurransen på stopperplass kan hardne ytterligere til.

— Jeg skal spille uansett, så hvis vi skal hente inn en stopper til, får han eventuelt bli makkeren min, sier Grønner i kjent offensiv stil.

Som nevnt er det en midtstopper som trives til venstre Brann helst kan tenke seg.

— Hvor stor er forskjellen på å være høyre og venstre stopper, Grønner?

— Den er ikke så stor. Jeg får min del føler jeg får brukt mine kvaliteter best til høyre. Det er der jeg er vant til å spille. I fjor hadde jeg én kamp på venstre stopperplass, mot Haugesund, ellers har jeg knapt spilt en kamp der. Noe stort problem er det likevel ikke, jeg kunne vendt meg til å spille til venstre på et par kamper.

Følgende Brann-spillere hører naturlig hjemme på midtstopperplass:

Jonas Grønner

Azar Karadas

Fredrik Heggland

Fredrik Knudsen

Vadim Demidov

Erlend Hanstveit

Publisert: