Brann-sjefen åpner for utlån av spilleren som ble kjøpt i sommer

— Klubbens håndtering er absurd, mener spillerens agent.

KOM I SOMMER: Viljar Vevatne har bare spilt to kamper for Brann, etter at klubben kjøpte ham fri fra Bryne i sommer. Nå åpner bergensklubben for å låne ham ut. Foto: Ørjan Deisz

 • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Viljar Vevatne ble hentet for nær en halv million i sommer. Nå kan han trenge en re-start av karrieren, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen.

 • Her er saken om at Brann fikk fremskyndet Vevatnes overgang

Det var I slutten av juli Brann sikret seg den unge backen Viljar Vevatne (20). Opprinnelig skrev han under på en kontrakt som gjaldt fra det kommende årsskiftet, da kontrakten hans med Bryne løp ut. Brann prioriterte å forhandle seg frem til et kjøp av spilleren, og greide det til slutt.

I slutten av juli ble en halv million kroner lagt på bordet for å bruke Vevatne i høstsesongen. Når den nå er over, viser fasiten at han fikk én kamp fra start og ett innhopp.

Den svært begrensede bruken av Vevatne, gjør at Brann vurderer å låne ham ut til en annen klubb.

— Vi må få utvikling på ham også. Så får vi se om det er best at han tar kampen i Brann eller en annen klubb. Han må få en slags re-start, men det er en diskusjon jeg ikke har så lyst å ta i avisen, sier Lars Arne Nilsen.

Agenten tordner

Også Branns sportssjef, Rune Soltvedt, åpner for å sende ut mannen klubben for kort tid siden strakte seg for å hente.

— Vi må vurdere hva som er best å gjøre for Viljar. Han har ikke vært hos oss lenge, men fikk fort en ny utfordring da vi hentet Ruben Kristiansen. Det var noe som endret bildet, som vi ikke helt så komme, sier Soltvedt.

Vevatnes agent, Stig Lillejord, er mildt sagt oppgitt over at det tenkes i de baner på Stadion.

— Branns håndtering av denne saken er helt absurd. Jeg setter store spørsmålstegn ved Branns gjennomføring av denne saken, og synes den sier det meste om deres evner rundt spillerlogistikk.

Det utdyper Lillejord slik:

— De speidet på Vevatne over lang tid. Så velger de i et øyeblikk å bruke store økonomiske ressurser på å kjøpe ham løs, fire måneder før kontrakten hans går ut, for dernest å vurdere utlån av ham to og en halv måned senere. I løpet av de månedene har han fått 105 minutters spilletid, noe som vil si at han ikke har fått en reell sjanse til å vise sine ferdigheter i kamp.

Fikk konkurranse

Etter kjøpet av Vevatne gikk det kort tid før en annen back ble hentet inn: Ruben Kristiansen (27) fra Vålerenga. Det medvirket til at Vevatne nesten ikke fikk spille i høst, slik sportssjef Soltvedt også sier.

— Kjøpet av Ruben Kristiansen er selvsagt av betydning, men et av argumentene for å hente Vevatne, var at han kan bekle begge backene og begge kantposisjonene. Det har vært nok av muligheter til å gi ham spilletid i høst, mener Lillejord.

Da Vevatne ble signert, hadde han spilt fast for Bryne i mer enn ett år. Både Soltvedt og Nilsen var begeistret.

— Vi har fått på plass en ung og lovende spiller som kan spille både back og kant. Han er en allsidig, fin type som passer i kulturen vi ønsker å få her, sa Soltvedt.

— Det er en veldig styrke for oss at han kommer nå, som en mann som kan true flere posisjoner, sa Nilsen.

Også andre Brann-ungdommer kan ende opp med å bli lånt ut i vinter. Forsvarsduoen Fredrik Heggland (20) og Fredrik Pallesen Knudsen (19) er spillere som kan være aktuelle for en slik løsning.

— Utlån er noe vi vurderer for flere, det er naturlig. Vi har hatt samtaler med spillere om dette, så kommer det an på andre klubbers interesse om det blir noe av, sier Soltvedt, som tidligere har uttrykt glede over at Åsane overlevde i 1. divisjon. Det er en naturlig samarbeidsklubb i Branns øyne.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Tromsø92251017-78
13Mjøndalen IF71427707
14Stabæk7133711-46
15Sandefjord Fotball7205916-76
16Brann10118821-134
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Bryne FK
 4. Viljar Vevatne
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Nå blir det kanal i Kanalveien

Store ting skjer på Mindemyren når Bybanen tar form.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Funn av død person i traktor

 2. «Her har styret en vrien nøtt foran seg»

 3. Bergen får over 14.000 vaksinedoser i uke 27

 4. – Fra lørdag kan det bli sol og sommer

 5. Malena stilte seg opp foran bilen som kom for sent til kolonnen. Så ga sjåføren gass.

 6. Skal du på biltur med barn i sommer? Sett denne platen på repeat.