Martin Andresen ble norgesmester i squash

— Martin er kjent for å knuffe på fotballbanen, og han knuffet som bare det på squashbanen også, sier den tapende finalisten.

NORGESMESTER: Martin Andresen vant squash-NM i double.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere landslagskaptein i fotball og Vålerenga-trener Martin Andresen klarte sammen med sin makker Richard Larsson å forsvare NM-tittelen i squash-NM i double.

På motsatt banehalvdel sto tromsøquasheren Wiggo Olsen og norsk-canadiske Adrian Ostbye.

– Det var nesten full klaff i helgen. Det var utrolig irriterende at vi ikke greide å ta seieren. Vi ledet 2-1 og hadde vunnet tredje settet 11-1 og presset de ganske hardt, men Richard og Martin kom utrolig sterkt tilbake. De er rutinerte ringrever og har spilt mye double. Det ble mye brede skuldre og i double er det ikke «stroke», men kun «let» og Martin er jo kjent for å knuffe på fotballbanen, og han knuffet som bare det på squashbanen også, sier Wiggo Olsen til iTromsø.

Som toppspiller var Andresen innom Moss, Viking, Stabæk, Molde, Brann, Vålerenga, Blackburn og Wimbledon. Han var kaptein for landslaget og for Brann-laget som vant seriegull i 2007. Fra 2008 til 2012 var han spiller og trener i Vålerenga.

Lover revansje

Olsen ble heltent av NM-sølvet og han og makkeren Adrian Ostbye er allerede enig om at de skal forsøke å revansjere seg til neste år.

– Ja, vi er blitt enige om det, sier Olsen.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Storturnering i Tromsø

Adrian Ostbye har nå flyttet til Norge og kommer til storturneringen i Tromsø i slutten av mai.

– Adrian er PSA-proff (Professional Squash Association) og kommer til turneringen i Tromsø i mai der han er storfavoritt til å vinne. Turneringen i Tromsø er norgescup/PSA-turnering. De som er med i eliteklassen der og blir nummer en, to eller tre, får PSA-poeng, som betyr veldig mye i forhold til å få bedre posisjon i internasjonale turneringer, sier Olsen.

Olsen er klar på at turneringen siste helga i mai Tromsø er den største de har hatt.

– Vinneren får 1.000 dollar, som er helt greit. Vi håper å få til 5.000 dollarturnering, men det viktigste nå er at vi har en turnering som er på PSA-programmet og en del av det, sier Olsen.

Men noe mer doublespilling blir det ikke før neste års NM.

– Det spilles lite double, men neste år er vi klare igjen. Adrian er jo en del av PSA-sirkuset og kommer til å spille mange turneringer i utlandet. Jeg skal også spille mye utenlands i år i en del av de åpne turneringene, sier Olsen.

Publisert: