Slik fikk Larsen selvtilliten tilbake

— Det er som å få en ny spiller, sier Brann-trener Rikard Norling.

Kristoffer Larsen trives best sentralt i banen. Her fra seieren mot Sarpsborg på La Manga.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Brann – Sarpsborg 08 1-0 (0-0)

La Manga (bt.no): Kristoffer Larsen (23) slo corneren det ble mål av, skjøt i tverrligger og leverte dagens underholdningsmessige høydepunkt, med et teknikkshow på venstresiden. Alt i en for ham ganske ny spissrolle.

Derfor var det ikke unaturlig at det var han Rikard Norling trakk frem etter seieren.

— Det er to ting jeg er spesielt fornøyd med: At vi holdt nullen, og hvordan Kristoffer Larsen presterte i denne kampen, sier Brann-treneren.

- Som en ny spiller

I fjor vår ga Norling begrenset med spilletid til Larsen. Så ble ballartisten lånt ut, til eks-Brann-trener Rune Skarsfjords Hønefoss.

Der blomstret Larsen. Nå tror Norling det han kan fortsette oppturen på Stadion.

— Jeg ser på Larsen som en ny spiller for oss. Hva Skarsfjord gjorde der borte i Hønefoss, skulle jeg likt å vite. Eller så var det så enkelt at jeg ikke så hans kvaliteter og ikke klarte å forme dem. Selvtillit har noe å si her, også, det er også klart, analyserer Norling.

Et par timer etter kampen møter Larsen BT til intervju i «spillerlandsbyen», i fjellsiden over La Manga-banene. Der snakket et av vinterens klare Brann-lyspunkt om kampen og den siste tiden som fotballspiller.

— I annen omgang åpnet kampen seg, Sarpsborg ville fremover i større grad. Da fikk jeg plass til å by litt ekstra på det jeg er god på, sier Larsen.

Les også

Se høydepunktene fra årets første Brann-seier på La Manga

Trives best i midten

Spesielt én dribleserie fikk de få som kikket på til å måpe. Larsen trikset seg gjennom flere motspillere.

— Hehe, det er gøy når sånne ting sitter. Jeg kan jo ikke glemme helt at jeg er god på sånne ting også, sier Larsen

- Hvordan trives du i den rollen du har nå, sentralt og langt fremme?

— Jeg spilte spiss en del i Hønefoss, så det er ikke en helt ukjent posisjon for meg. Jeg har klare oppgaver, som gir meg tid og rom til å by på meg selv, hvis jeg løser dem riktig. Jeg skal være en skapende spiller, gjøre ting på egen hånd samtidig som jeg gjør andre gode. Får jeg sluppet meg helt løs i en sånn rolle, blir det spennende.

- Trives du bedre inne i banen, enn på kanten?

— Jeg skal ikke legge skjul på det nå. Men jeg kan selvsagt også spille på kanten.

Rikard Norling mener Larsen spesielt var imponerende i slutten av treningskampen.

— De siste 25 minuttene var han banens beste. For å kunne være artist når alle andre er på knærne, må man være godt trent. Det er han, mener Norling.

Fikk frie tøyler av Skarsfjord

Larsen beskriver månedene i Hønefoss som «veldig viktige». Han vurderer dem som grunnlaget for den fine vinteren han er inne i.

— Rune ga meg rett og slett frie tøyler offensivt. Det fungerte veldig godt for min del. Så fikk jeg selvtillit av å spille mange kamper, da kom det mål og målgivende. Nå føler jeg meg som en bedre spiller enn da jeg var der. Det begynner å komme ut i kamper nå, og det er bra for min egen del, sier Kristoffer Larsen – som nå håper på sin endelige gjennombruddsesong på Stadion.

— Det er i Brann og Bergen jeg har lyst å lykkes, sier Larsen.

Publisert: