Her er fire grep som skal styrke Brann til 2016

Vil blant annet forlenge med Lars Tjærnås.

ELITESERIEKLAR: Lars Arne Nilsen går løs på sin første sesong som eliteserietrener i 2016. Mandag offentliggjorde Brann at Nilsen har skrevet under på en kontrakt som varer i tre år.
  • Anders Pamer
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann Stadion (BT): Dagen etter at Brann avsluttet 1.-divisjonssesongen ble Lars Arne Nilsens nye treneravtale med klubben presentert.

Nilsen har signert for tre år som Stadion-sjef og setter nå fart på arbeidet som skal gjøre Brann klare for eliteseriespill igjen.

LES OGSÅ: Slik så det ut da Nilsens treårskontrakt ble presentert.

Dette er årets siste Brann-spillerbørs. Kos deg med den!

Her er noen av grepene klubben ønsker å ta den neste tiden:

# Styrke støtteapparatet. Brann ønsker å styrke teamet rundt hovedtreneren med en person som vil arbeide i det medisinske teamet med fysisk trening. Brann ønsker å trene mer og hardere og ønsker full faglig kontroll på hvor langt grensene kan tøyes i forhold til dette.

# Slanke stallen. Per i dag teller Branns A-lagsstall 25 mann. Sportssjef Rune Soltvedt sier det meget vel kan bli færre spillere neste år. — Vi diskuterer å gå ned til eksempelvis 22 mann. Det kan bli tvingende nødvendig. Vi har vært mange med 25 mann og klarer oss fint med 22, sier Soltvedt. Færre spillere vil frigjøre midler, men vil også øke viktigheten av å unngå skader og karantener.

Fikk du med deg at Brann hadde bedre tilskuersnitt enn Vålerenga? Les om det her.

# Styrke svake posisjoner. - Vi er nødt å forsterke oss i enkelte posisjoner, sier Soltvedt. I år scoret ingen i Brann mer enn kantspiller Erik Huseklepp, som hadde åtte mål. BT vet at Brann ønsker å forsterke spissplassen og vingposisjonen med nye spillere. Den anstrengte økonomien gjør det utfordrende, men dette er det Brann vil prioritere i vinter.

# Forlenge med Tjærnås. Branns speider, Lars Tjærnås, har en avtale som snart går ut. Klubben ønsker å benytte Tjærnås videre. - Ja, dette handler igjen om å bygge teamet rundt Lars Arne. Nå ser vi på speider. Lars er vi veldig fornøyd med, sier styreleder Eivind Lunde. Økonomien avgjør om de får det til.

Vil låne ut talenter og få Askar hjem

I tillegg til alt dette, kan det bli svært aktuelt å sende unge talenter med begrenset A-lagsspilletid på utlån. En naturlig klubb å se til i så måte, er Åsane.

— Det var ekstremt viktig for Brann at Åsane ikke rykket ned. Jeg var så glad da jeg hørte de klarte seg. For de unge spillerne i hordalandsfotballen var det veldig viktig, mener Soltvedt.

Brann har i 2015-sesongen hatt flere spillere på utlån. Amin Askar har spilt i Sarpsborg, med deler av lønnen betalt av Brann. Den ordningen er uaktuell for 2016, og Askar vil igjen slutte seg til Brann-stallen.

Spissen Jakob Orlov er på utlån i Hammarby, og den svenske klubben har også opsjon til å kjøpe Orlov. I Orlov-saken har samtalene ikke kommet nær en avklaring ennå. Motsatt er det ikke klart om Brann får til et kjøp av Amadaiya Rennie, som de har lånt i høst.

Den langtidsansatte treneren vil i liten grad gå inn på sine ønsker for overgangsvinduet som venter.

— Jeg har mange ønsker, men klubben må se hvilket handlingsrom vi har. Jeg trener det laget jeg har, sier Nilsen.

Han fortsetter:

— Jeg kan ikke gå ut med et navn vi ønsker eller en posisjon vi vil styrke, fordi jeg må se på helheten. Det går ikke å kjøpe en ny spiss, hvis vi ikke har noen til å serve ham.

Doddo ser allerede fremover. Les fersk blogg fra ham her.

Typene treneren ser etter

Nilsen sier han har et bilde i hodet av hvordan troppen for neste år skal være satt sammen. Han er opptatt av å hente "de rette typene", spillere som passer inn i spillestilen og treningskulturen han brenner for å skape.

— Skal vi være et lag som spiller gjenvinningsfotball med trykk i, må vi løpe. Da trengs spillere som gjør nettopp det, ikke folk som er stasjonære, eller spisser som står i ro i boksen hvis de ikke får innlegg, sier Nilsen.

Treneren sier han og makker Soltvedt vurderer og får innspill om mange spillernavn.

— Det er navn hele tiden, det koker med henvendelser fra spillere og agenter. Så har vi en speider som jobber godt og kommer med innspill. Vi må bare se hva vi kan få til, sier Nilsen.

Styreleder Lunde advarer mot å tro at Brann kan gjøre spektakulære signeringer på spillermarkedet fremover.

— Vi fokuserer veldig på økonomi og ønsker å bygge stein på stein ved å gå forsiktig frem. Vi kan ikke være ekstravagante. De store bevegelsene med spillere i superklassen, blir det ikke snakk om, sier Lunde.

Nilsen understreker:

— Vi må gjøre knallharde prioriteringer. Men forandringer kommer det sikkert.

Publisert
  1. Fotball 1. div
BT anbefaler

Se lokale lag i aksjon

Finalene i Norway Cup ble spilt på lørdag, og BT sendte direkte fra Ekebergsletta.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  2. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

  3. Fant blindpassasjerer på lasteskip: – De hadde vært der i ti dager

  4. Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene

  5. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

  6. MC-ulykke på Puddefjordsbroen