Herrem avslører lagvenninnene

Håndballjentene har møtt Romania 56 ganger. Men for første gang i et mesterskap har vi en spiller som kan gi innsideinformasjon.

Karoline Dyhre Breivang, Camilla Herrem og Ida Bjørndalen Karlsson på pressemøte lørdag.
  • Arne Hole
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

DEBRECEN (Aftenposten.no): Gruer Paula Ungureanu seg ekstra til søndagskveldens kamp mot Norge? Det burde hun. Camilla Herrem har utleverte den fulle sannheten om Romanias keeper før åpningskampen i EM.

Før denne sesongen gjorde Camilla Herrem noe så uvanlig som å dra til rumensk håndball. Byåsen ble byttet ut med Baia Mare – Romanias beste lag. Så godt at fire av spillerne også har plass på det rumenske landslaget.

– Jeg vet alt hva de gjør, både keeperen, begge kantene og den ene bakspilleren. Det er klart jeg skal fortelle jentene og Thorir det, men Thorir er nok godt orientert fra før, sier Camilla, som har flyttet lojaliteten fra arbeidsgiveren til moderlandet.

Les også

Danmarks trener sørget for EM-bråk

I tillegg til målvakten Ungureanu, er det bakspilleren Luciana Marim og kantene Valentina Ardean Elisei og Adriana Nechita. I tillegg er en femte Baia-spiller reserve, Eliza Iulia Buceshi.

Men spilleren "alle" snakker om er Cristina Neagu — stjernen som er tilbake for fullt. Neagu var ikke med da Norge slo Romania 25-23 borte og 30-18 hjemme i fjor, da vi for første gang på 11 år måtte kvalifisere oss til EM.

Jeg vet alt hva de gjør, både keeperen, begge kantene og den ene bakspilleren.

— Hun er veldig god, men jeg tror vi gjør lurest i å tenke mest på hva vi skal gjøre selv, mener Camilla, som er lei seg for at hun må unnvære superpatriot og pappa Carl Otto denne gangen. Han skal hofteopereres når Norge forhåpentlig spiller sluttspill. Og ettersom Camillas søster kommer hjem fra London til jul, må også mamma holde seg i Rogaland.

Les også

Derfor er ikke Norge EM-favoritt

Camilla om "sjokolade"

Camilla forteller at det har vært mye snakk om kampen mellom Romania og Norge i Baia Mare.

– Den har vært tema ganske mange ganger. Vi tuller litt med hverandre. De tror at de vinner, men det gjør ikke jeg, sier rogalandsjenta, som nå er helt skadefri etter at høyre akilles, som ble operert i 2010, har plaget henne litt.

– Jeg er blitt flinkere til å regulere belastningen. Tar det bare med ro hvis jeg kjenner noe, mens jeg før tenkte at "det går nok greit", sier venstrevingen, som gleder seg til å skyte på klubbvenninnen Ungureanu.

– Hun løfter bena på lave skudd. Ellers står hun ganske rolig. Ikke mye hopp og sprett der. Hun er god i "sjokoladehøyden", forklarer Camilla og beveger armene opp og ned omtrent midt på kroppen.

Les også

Her er alt du trenger å vite om håndball-EM

– Det er "bare" å holde igjen til hun gjør utfallet. Hvis hun har dagen, så stenger hun. Og hun kaster ekstreme langpasninger. Jeg får dem på syv-åtte meter på kontra, forklarer lynraske Camilla om livet i Baia Mare.

Spiller for 3000 tilskuere

Katrine Lunde, Heidi Løke og Bjarte Myrhol er landslagsspillere som har prøvd håndballivet i Ungarn, men i Romania var det ingen som hadde spilt før Camilla spiste opp siste rest av trønderfår og dro – sammen med kjæresten Steffen Stegavik.

Håndballmessig er det veldig gøy (Baia Mare er i samme Champions League-gruppe som Larvik). Det er smekkfullt i hallen i hver kamp. Det vil si 3000 – og hallen tar 2500, humrer Camilla.

— Rumenerne er flinke til å lage stemning, og jeg gleder meg til kampen. Det spiller ingen rolle for meg at de kommer til å heie på Romania, bare det er stemning i hallen, sier veteranen, som bor bare to og en halv time fra Debrecen.

– Ikke så moro utenfor banen i Romania?

– Jo da, både Steffen og Lykke trives.

Lykke er hunden.

Måtte den bringe nettopp det.

DIREKTE 18.15 SØNDAG:

FØLG NORGE-ROMANIA OG CHAT MED VÅR REPORTER:

Publisert
  1. Håndball
BT anbefaler

TV 2: SAS-ansatte har fått permitteringsvarsel

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Tolvåring døde: – Bilisten mener ulykken ikke var til å unngå

  2. Han denger løs i ny TV-satsing fra Bergen

  3. TV 2: SAS-ansatte har fått permitteringsvarsel

  4. Skaanes starter mot Bryne

  5. Skal ha køyrd ned blomster­potter og stukke av

  6. Fryktet ferien røk. – Jippi! Nå var vi virkelig heldige.