Ola By Rises trenercomeback endte i målfest

Ranheim over nedrykkstreken for første gang siden april.

FULL JUBEL: Storseier for Ranheim mot Nest-Sotra. Mads Reginiussen blir løftet i været av glade lagkamerater.
  • Eirik Grønning
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

RANHEIM — NEST-SOTRA 3-0

RANHEIM (adressa.no): Og med ketsjup-effekten etter hvilen måtte speaker Finn Walther være klar på labben med å spille Ranheims scoringsmelodi «Yes, vi gjor det igjæn» da Ranheim-spillerne fulgte opp 4-1-seieren fra Hødd sist.

Med overbevisende 3-0 over tabelljumboen har Ranheim to seire på rad i serien – noe klubben ikke har gjort siden klubben de slo til med åtte seire på rad for nøyaktig ett år siden.

Robert Stene, Mads Reginiussen og Jo Sondre Aas sørget for scoringene, alle etter pause.

Ranheim tok kommando

Ola By Rise uttalte til Adresseavisen lørdag at han ikke hadde tenkt til å gjøre noen store omveltninger i Ranheim med utsagnet «evolusjon fremfor revolusjon». Det med å ta tak i den gode prestasjonen i 4-1-seieren over topplaget Hødd i forrige serierunde, det med By Rise på tribunen.

VELLYKKET COMEBACK: Ola By Rise ledet Ranheim til storseier over Nest-Sotra.

Det syntes med at den nye hovedtreneren valgte å stille uforandret fra laget som fikk en av sesongens få oppturer sist.Et Ranheim-lag med blod på tann tok kommandoen mot tabelljumboen og holdt på å få hjelp fra bortelaget i jakten på kampens første scoring. Gode kombinasjoner på høyresiden mellom Jørgen Øveraas Olsen og Kristian Rømo Skille endte i det som så ut som et ufarlig innlegg – inntil Brann-utleide Øystein Øvretveit glapp ballen i det han kastet seg bakover – men keeperen ble reddet av egen forsvarer like foran streken.

Hendelsesfattig

Deretter foregikk kampen i svært sømmelige former uten at spillet varmet i stil med den stekende solen. For selv om Ranheim var det førende laget, hadde et kompakt Nest-Sotra relativt god kontroll defensivt.

Inntil Torgil Gjertsen fant ut at han var lei av Ranheims gjentatte forsøk på å brodere seg gjennom gjestenes forsvar. For det enkle er ofte det beste – Gjertsens tok med seg ballen fra midtstreken og driblet tre mann før han spilte en nydelig vektet pasningen gjennom til Robert Stene.

Stene – som har funnet målformen i de siste kampene – prøvde å legge ballen under keeperen. Men Øvretveit fikk en lang knott på ballen med fotsålen og hindret en opplagt scoring.

Like før pause fikk Vegard Voll 1.omgangs siste mulighet, men headingen fra 11 meter på et innoverskrudd frispark ble kun keepermat å regne mot et forsiktig Sotra-lag som foruten to identiske skudd fra skrått hold i nettveggen fra Joakim Hammersland, hadde lite å fare med i en målløs 1.omgang.

Frisk Ranheim rett etter pause

Allerede innenfor det første minuttet av 2.omgang kunne Ranheim tatt ledelsen – ved to anledning. Først raidet Torgil Gjertsen på venstresiden før han la inn på bakre stolpe. Der var Kristian Rømo Skille noen centimetere for lav til å få dreis på headingen, men ballen datt ned til Mads Reginiussen ved dørlinjen – som igjen fant Robert Stene på femmeteren. Men i en svært presset situasjon, måtte 32-åringen bare kaste frem en fot og Nest-Sotra-forsvaret kunne blokkere med nød og neppe.

BRAKTAP: Nest-Sotra (i grønne drakter) kom til kort mot Robert Stene og Ranheim søndag kveld.

Men på det påfølgende hjørnesparket skulle det stått 1-0 da midtstopper Are Tronseth var feil mann på rett sted. Ranheim-kapteinen fikk ballen mutters alene på fem meter, men klarte ikke annet enn å flukte ballen mot mål. Dermed kunne en lettet Øvretveit få begge hendene på ballen.

Ropte på straffe – Ranheim gikk rett i angrep og scoret

Det gjorde at kampen åpnet seg der også Nest-Sotra begynte å melde seg litt mer på. Bortelaget ropte på straffespark etter 64 minutter da Joakim Hammersland falt i duell med Daniel Kvande – men dommeren ga tidlig signal om at han ikke kom til å dømme.

Da gikk Ranheim rett i angrep. Riktignok var en elendig Nest-Sotra-klarering en av ingrediensene i forspillet, da Kristoffer Løkberg brøt et bortelag i ubalanse. Men da Løkberg tuppet ballen til Robert Stene på 40 meter, hadde spissen én tanke i hodet.

Med blikket rettet mot mål forserte Stene framover og da det var fortsatt ingen i press fikk han skutt fra 20 meter. Markkryperen gikk hele veien vekk fra Øvretveit og endte helt i hjørnet bak en keeper i full strekk. Dermed fortjent 1-0 til vertene.

Kremmerhus

Som fort ble til 2-0 like etter et en nydelig halvvolley fra Mads Reginiussen. For i en kamp der en ellers meget god finnmarking hadde vært mer usynlig en vanlig, ga han et tydelig signal om sin tilstedeværelse da han vakkert tok ned Eirik Malmos presise innlegg på brystkassa.

Reginiussen lok ballen sprette én gang før han hamret ballen tilbake i nærmeste hjørnet fra 16 meter – en scoring verdt inngangspengene alene etter 70 minutter.

Aas´ andre på rad

Ti minutter senere rundet Jo Sondre Aas scoringsballet for Ranheim med nok en flott avsluttning. For da rennbyggen trakk seg ned etter at Nest-Sotra headet ut et hjørnespark, prikket han langhjørne da han satte inn kveldens tredje og siste scoring.

Dermed er Ranheim over nedrykkstreken for første gang siden april.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL
  3. Nest-Sotra
BT anbefaler

«Sørg for å få de jævla voldtekts­mennene dømt», var noe av det siste Synnøve skrev

Hun ble forbannet da politiet henla overgrepsanmeldelsen hennes. To år etter hennes død skal regjeringen utrede loven…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bygård evakuert i natt: – Én person til legevakten

  2. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  3. Kraftkommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

  4. Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

  5. Her blir bilisten tatt i 127 km/t på E16

  6. – Aldri sett tilsvarende prisøkninger