Tjærnås hyller Karadas og «Brutter'n» -refser hele Molde

Dette mener fotballekspertens foran siste serierunde i eliteserien.

Publisert Publisert
  • Lars Tjærnås
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Hver fredag analyserer fotballekspert Lars Tjærnås den kommende eliteserierunden. I sin faste Aftenposten-spalte gir han tommelen opp eller ned til dem han fortjener oppmuntring eller kritikk — før han tipper resultatene.

Om Tjærnås får rett, betyr det at Sogndal rykker ned, Brann berger kvaliken.

Hva så med medaljekampen? Rosenborg går forbi Odd på tabellen i siste serierunde og sikrer sølvet, mener han.

3 onside

Azar Karadas ble matchvinner siste mot Sogndal. Foto: NTB Scanpix

1 Azar Karadas: Da den høyreiste midtstopperen ble hentet til Brann i sommer, ble han etter litt om og men omskolert til spiss igjen. Da hans to ferskeste arbeidsgivere møttes til kampen om å overleve i ligaen sto det «skrevet i manus» at nettopp Karadas skulle avgjøre. Det skjedde selvsagt.

2 Kåre Ingebrigtsen: «Brutter’n» har ledet Rosenborg til åtte seiere på de ni siste kampene. Det er imponerende. Den siste seieren, mot Odd i Skien, betyr også at de har gitt seg selv en brukbar sjanse til å snyte laget fra Skien i kampen om sølv. Ingebrigtsen har gitt seg en god sjanse til fast jobb som hovedtrener i RBK. 3 Jan Jönsson: Svensken har trent ulike klubber i ti sesonger i Norge, de aller fleste av dem ned gode resultater. 2014 var lenge et tungt år for han og hans Aalesund. Kun ett tap på de siste åtte kampene har løftet laget hans på tabellen. Nå reiser han hjem til Sverige, med god samvittighet.

3 offside

1 Strømsgodset: Siste hjemmekamp for sesongen var også siste kamp for klubben for flere markante profiler med lang farstid, blant andre keeper Adam Larsen Kwarasey. Det ble markert med — ingen markering. Det vekket sterke reaksjoner i spillergruppen, og klubben har i ettertid beklaget dette.

2 Sandnes Ulf: Med litt over et minutt igjen av bortekampen mot Start hadde de lyseblå, mirakuløst nok, spilt seg selv til en posisjon som ga mulighet for å berge plassen. 90 sekunder senere var alt ødelagt. To baklengsmål, det siste etter en tabbe, snudde alt. Trolig et av tidenes bitreste nedrykk.

Hva har skjedd med Molde? spør Tjærnås. Foto: NTB Scanpix

3 Molde: Etter at ligamesterskapet ble sikret har Molde spilt tre kamper. Tre trøstesløse kamper. De vant en meget heldig seier i Sogndal, men har også tapt hjemme mot Haugesund, og nå senest i Drammen. I siste hjemmekamp mot Odd bør gjestenes trener Dag-Eiliv Fagermo ha bidratt med motivasjon god nok til nytenning hos de blå.

TIPS:

Rosenborg — Strømsgodset 3-1

Haugesund - Brann 2-1

Sogndal - Stabæk 1-1

Molde -Odd 3-2

Bodø/Glimt - Viking 4-2

Vålerenga - Start 2-0

Sarpsborg - Lillestrøm 1-2

Sandnes Ulf - Aalesund 2-3

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nils Arne Eggen angriper de nye fotballforslagene

  2. Scheie sier nei til sluttspill i eliteserien

  3. Hareide kåret til årets trener

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Eliteserien