Nilsen vil ikke fjerne Brann-spillernes Norling-ferie

Nytrener Lars Arne Nilsen vedgår at han kunne trengt ekstra dager på treningsfeltet, men rører ikke pausen Rikard Norling planla.

TAR FRI: Lars Arne Nilsen lar Kasper Skaanes (til h.) og de andre Brann-spillerne beholde tredagersferien gamletrener Rikard Norling innvilget dem. Foto: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Man skulle tro at Branns nye trener ønsket å bruke all ledig tid på å drille laget. Han har en hel stall å bli nærmere kjent med, mens spillerne har en for ny og uprøvd spillestil å drille inn. Nils Arne Eggen brukte en mannsalder på å terpe sin 4-3-3-formasjon i Rosenborg, Lars Arne Nilsen har hittil fått gjort det over et par dager i Brann.

SJEF: Lars Arne Nilsen. Foto: Fred Ivar Klemetsen

Likevel gir Nilsen spillerne fri etter søndagens bortekamp mot Åsane.— Den friperioden var bestemt før jeg kom inn. Guttene har bestilt turer og sånn, da var det vanskelig for meg å ta den bort, bekrefter Nilsen.

Tror han får tid nok

Han vedgår at det ikke er optimalt for et lag som skal bli vant til en ny måte å spille fotball på.

— For meg kunne det vært greit å drille spillestil og trene, men jeg føler jeg har fått responsen jeg håpet på fra spillergruppen, også i kamp. Så lenge det er sånn kommer friperioden til å stå ved lag. Kanskje kan det være greit å komme seg ut av byn et par dager også, sier Nilsen.

Les også

De to ordene Branns nye trener la vekt på

Det er gått en uke siden Rikard Norling fikk sparken som Brann-trener. Nilsen ble ansatt sent fredag kveld. Mandag ledet han laget i kamp for første gang, og seiret 2-1 mot Follo.

— Er det vanskelig å være tålmodig i stedet for å pøse på med trening og terping?

— Jo, men selv om vi tar et par dager fri, vil vi ha 10 dager på oss til Sogndal kommer på besøk, sier Nilsen.

- Uproblematisk

Brann-spiller Kasper Skaanes, som startet som indreløper i Nilsens første kamp som sjef, synes det er helt greit at laget får fri etter Norlings plan.

— Jeg synes ikke det er problematisk at vi tar fri de tre dagene. Vi kunne selvfølgelig trent og trent og trent, men trenger også å lade batteriene. Etter Åsane-kampen er det to uker til neste kamp, og da føler jeg vi har god nok tid til å finne ut hva vi kan forbedre. Kanskje har vi godt av å tenke på noe annet, sier Skaanes.

Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, kunne ikke bekrefte at Norling-ferien var avlyst da BT var i kontakt med ham, men sier det har vært opp til treneren å bestemme.

— Vi har vært så opptatt at vi ikke har fått diskutert detaljene om det. Jeg har uansett full tillit til valget han tar. Det har vært en svært hektisk periode for laget, med mange kamper, sa Soltvedt før Nilsen selv bekreftet BTs opplysninger.

Les også

Brann-kjennere advarer Bryne

Les også

Demidov: - Treneren har vår respekt

Derfor er han opptatt av kroppspråk

Lars Arne Nilsen er onsdag hjemom i Volda for å hente personlige eiendeler, etter å ha blitt kastet inn i Brann-jobben rett fra Kreta-ferie. Mens han har vært der, har sentrale Brann-personer snakket om Nilsens vektlegging av stolthet for klubben og positivt kroppspråk.

— Kroppspråk er veldig viktig for meg, fordi ingenting sprer seg fortere på en fotballbane, sier Nilsen.

Han fortsetter:

— Mot Follo så jeg ingen tegn til dårlig kroppspråk. Det gledet meg nesten mer enn poengene. Selv om spillerne var veldig slitne, viste ingen negativt kroppsspråk. Så håper jeg folk som følger oss forstår at guttene har hatt en tung periode. Det har ikke gått så greit, og da må vi slåss oss ut av en vond trend.

Brann spiller 3.-rundekamp i cupen torsdag, borte mot Bryne. Deretter bærer det tilbake til Bergen før lokaloppgjøret mot Åsane søndag. Også den kampen spilles på bortebane.

Publisert: