Haugen avgjorde i kampens aller siste minutt

Fredrik Haugen ble vraket — fikk sin revansj.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

STAVANGER: Her er vår punktvise oppsummering av Branns bortekamp mot Viking.

Se høydepunktene:

Les også

Se Haugen hente hjem Brann-seieren på overtid

1. minutt:

Allerede før dommeren blåste for første gang, var det grunn til å heve øyenbrynene. Brann-treneren overrasket stort med laguttaket. Erik Huseklepp og Fredrik Haugen var begge vraket, mens Kristoffer Barmen var inne på laget etter å ha sittet på benken og gått på byen i Trondheim. Kaptein Vadim Demidov var ikke en gang med på flyet til Stavanger. Da ble armbindet gitt til Jakob Orlov — den svenske spissen som ikke en gang var i kamptroppen for under tre uker siden. Det er en klisjé at ting snur fort i fotball, men i Sportsklubben Brann stemmer det. Steffen Skålevik er et annet eksempel: Han fikk ikke være med i troppen sist kamp, nå startet han - og markerte seg med en viljehands i Maradona-stil bare sekunder ut i kampen.

50. minutt:

Jonas Grønner har vært langt unna laget til nå i sesongen. Mot Viking fikk han sjansen fra start, mye takket være et kampprogram Brann vurderer som for plagsomt for Demidovs kropp. Og Grønner viste seg sjansen verdig. Det var vanskelig å se at han er kamprusten. Noen minutter etter pause hadde 22-åringen en spesielt viktig inngripen. Vikings Samuel Adegbenro fikk avslutte fra ubehagelig hold, angriperen brente av fra godt inne i Brann-boksen. Da kom Grønner - i full strekk og fullt spenn - med beinet sitt. En strålende blokkering som bidro til en forsvarsinnsats han kan være fornøyd med.

54. minutt:

Viking-musikken runget på stadion etter at alle trodde Mathias Bringaker hadde scoret 1-0 for Viking. Men de som var sure på dommer Dag Vidar Hafsås for at han blåste av 1. omgang midt i et Brann-angrep, fikk plutselig all verdens grunn til å tilgi ham. Eller i alle fall tilgi linjemannen. For midt i Viking-jubelen, ble det vinket på sidelinjen. Trolig på grunn Anthony Soares' overivrige armbruk mot Kristoffer Barmen. Dermed ble målet annullert, og nerven i vestlandsderbyet levde til de grader videre.

93. minutt:

LYKKELIG SLUTT: Brann trener Lars Arne Nilsen sammen med Fredrik Haugen etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadion.

Pang, sa det fra Fredrik Haugens fotballsko, på overtid. Midtbanespilleren, som var innbytter mot Viking, ble den som avsluttet et herlig Brann-trykk helt på slutten av kampen. Viking kom seg aldri ut av egen sone, og Brann nektet å gi seg. Til slutt var det Haugen som moste ballen i mål bak Iven Austbø fra åtte-ti meter. Haugen spurtet fortere enn han kanskje noensinne har gjort før, da han løp mot Brann-fansen i motsatt sving. For Haugen som lovet scoringer før sesongen, men ble vraket til derbyet mot Viking, må scoringen ha vært et klimaks av de sjeldne. Det var tre poeng som gjør Brann til et topplag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk