Skåleviks supermål forverret Start-krisen

Noen sekunders magi var nok for Brann.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Her er vår oppsummering av den sommerlige Stadion-kampen Brann — Start. Steffen Lie Skåleviks mål ble kveldens eneste.

12. minutt: Start er et bunnlag og det gikk ikke mange minuttene før det ble synlig. En forsvarer i gul drakt var ikke under verdens hardeste press da han presterte å gi ballen i gave til Steffen Lie Skålevik. Brann-spissen ble nok noe fortumlet over å få en sjanse ut av intet, men strilen fikk ballen med seg. Skålevik dro seg innover fra høyre og fikk skutt brukbart. Bare en gammel Stadion-kjenning, Håkon Opdal i mål, hindret tidlig Brann-ledelse. 10 minutter senere var Brann nær igjen - Fredrik Haugen avsluttet på halvspretten og så ballen smelle i stolpen. Men Start sto imot...

Se Ballspark etter Brann-Start

53. minutt: Første omgang bød ikke på minneverdig fotbal, og det gjorde ikke åpningen av den andre heller. Men i det minste kom det noen sjanser. Typisk for kampen var en av dem etter en dødball. Ruben Kristiansen slo en god corner fra høyre, mens Vadim Demidov brøytet så godt han kunne inne i feltet. Midtstopperen fikk hodet på ballen og sendt den videre med god retning. Store Stå på motsatt side virket å tro at den krysset streken, men et bein fra Starts Kristoffer Ajer hindret scoring på streken. På returen kom Demidovs stoppermakker, Bismar Acosta, men han feide ballen over mål.

59. minutt: Denne gangen våget ikke Lars Arne Nilsen vente lenger enn en snau halvtime. Da satte han inn Azar Karadas. Innbyttespesialisten viste seg nok en gang som en med evne til å påvirke fotballkamper. Han satte i gang angrepet som det ble mål på, etter bare minutter på banen. Deretter var han et fantastisk oppspillspunkt som bidro sterkt til at Brann ikke kom under særlig hardt press mot slutten. I det hele tatt: Nok en gang var han vond å møte, men god å ha for Brann. Når tapte mannen sist en hodeduell? En kapasitet som leverer langt oppe i 30-årene!

61. minutt: Ofte trengs bare noen sekunders genialitet i fotball. Det var tilfelle da Brann scoret 1-0. Fredrik Haugen slo lavt inn fra høyre, mot Steffen Lie Skålevik som hadde gjort en perfekt bevegelse i boksen. Skåleviks førsteberøring var god, han tok ballen i retning bort fra mål, før han tverrvendte og hamret den i motsatt hjørne. Scoringen var Skåleviks første i eliteserien. En viktig milepæl for en spiss som i 2013 måtte forlate Branns ungdomsavdeling. Skålevik har gått en lang vei via spill på nivå tre og to med Nest-Sotra, før han ble hentet tilbake til Stadion sist sommer. I vinter, før hans eliteseriedebut, jobbet han spesielt hardt med å bedre førsteberøringene sine. Det viste seg avgjørende ved den herlige scoringen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering