Brann-innbytteren scoret og skaffet straffe: - Snuoperasjonen har lite med meg å gjøre

Jakob Orlov (29) nekter å ta æren.

  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

LEVERMYR STADION (bt.no): Da det så bekmørkt ut for Brann ved pause, gjorde trener Rikard Norling endringer. Ut gikk spissparet som utrettet nada i den begredelige første omgangen, og inn kom Fredrik Haugen og Jakob Orlov. Sistnevntes betydning for både Brann og kampen var fundamental.

Seks minutter inn i omgangen skaffet han straffesparket som førte til reduseringsmålet. Ti minutter senere utliknet han selv ledelsen, da han enkelt satte inn en retur i et nokså åpent mål.

Beskjeden som alltid, ville ikke Orlov gi seg selv noen form for heltestatus etter kampen.

— Hvilken betydning det hadde å sette meg innpå, vet jeg ikke. At vi snudde kampen har lite med meg å gjøre. Hele laget jobbet hardt for å få med seg poeng fra denne kampen, det er det viktigste, sier han.

Les også

Jerv rystet Brann lenge: - Klart det er surt når vi har det i vår hule hånd

Scoret sitt første for sesongen

Etter å ha startet tre kamper uten å ha scoret, var det paradoksalt nok som innbytter at svensken fikk sin første godkjente nettkjenning for sesongen.

— Var du revansjelysten etter å ha blitt benket?

— Alle vil jo selvsagt spille, men jeg var ikke sint for å bli benket. Da jeg kom inn handlet det bare om å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Orlov.

Det kan man trygt si at han klarte.

— Jakob hadde et fantastisk innhopp. Sammen med Azar (Karadas) ga han oss en helt annen kraft på topp. Vi klarte ikke å spille den fotballen vi ønsket i første omgang, og da vi la om til en mer direkte stil funket alt mye bedre, sier Erik Huseklepp, som scoret på straffen Orlov skaffet.

Les også

Brann-keeper Udjus: - Ingen skal undervurdere Jerv

Roser spissmakkeren

På en humpete gressmatte syntes Brann-spillerne at det var vanskelig å spille den fotballen de ønsket. Det handlet mest om å vinne duellene. Det gjorde de ikke i første omgang, men med Azar Karadas og Orlov på topp i den andre var trykket, som Huseklepp påpekte, et helt annet.

— Var dette et kampbilde som passet en spillertype som deg bra, Orlov?

Jakob Orlov.

— Duellspillet er likt for alle. Jeg tror det handler mer om at vi ble enige om å skjerpe oss. Vi måtte gi alt for laget.Det som i alle fall er sikkert er at det passet spissen Azar Karadas bra. Som vanlig, kom han langt mer til sin rett når ballen var i luften.

— Alle sammen gjorde en god annenomgang. Med oss to på topp ble spilemåten en annen, og i denne kampen fungerte det bedre, sier eidaren, som roste sin spissmakker for innhoppet.

— Jeg synes han gjorde en fantastisk jobb. Han jobbet knallhardt og viste hvilken god lagspiller han er.

- Ble mer aggressive

Den andre spilleren som kom inn ved halvtid, Fredrik Haugen, markerte seg også ved å spille gjennom Orlov i straffesituasjonen. Selv fikk han ikke med seg pausepraten fordi han varmet opp, men å se forandringen på laget som gikk av og på banen kunne han ikke unngå.

— Jeg kan ikke snakke for laget i pausen, men da jeg varmet opp innstilte jeg meg på å måtte løpe mye, vinne dueller og gå i krigen. I annen omgang ble vi mer aggressive og direkte, og det funket, sier Haugen.

- Hva er forklaringen du har fått på vrakingen?

— Det blir mellom meg og treneren, men det er selvfølgelig kjipt, sier han.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Slik tok Jerv poeng fra Brann

  2. Håkon Lorentzen er fristet til å bli i Åsane

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv
  3. SK Brann
BT anbefaler

Etter samtalen med Nav dro Emely til nærbutikken. Siden har hun vært der.

Mens dagligvarebransjen sliter med å få tak i folk, fant kjøpmann Håvard Standnes Glosvik løsningen gjennom Nav.

LES SAKEN