Brann-innbytteren scoret og skaffet straffe: - Snuoperasjonen har lite med meg å gjøre

Jakob Orlov (29) nekter å ta æren.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

LEVERMYR STADION (bt.no): Da det så bekmørkt ut for Brann ved pause, gjorde trener Rikard Norling endringer. Ut gikk spissparet som utrettet nada i den begredelige første omgangen, og inn kom Fredrik Haugen og Jakob Orlov. Sistnevntes betydning for både Brann og kampen var fundamental.

Seks minutter inn i omgangen skaffet han straffesparket som førte til reduseringsmålet. Ti minutter senere utliknet han selv ledelsen, da han enkelt satte inn en retur i et nokså åpent mål.

Beskjeden som alltid, ville ikke Orlov gi seg selv noen form for heltestatus etter kampen.

— Hvilken betydning det hadde å sette meg innpå, vet jeg ikke. At vi snudde kampen har lite med meg å gjøre. Hele laget jobbet hardt for å få med seg poeng fra denne kampen, det er det viktigste, sier han.

Les også

Jerv rystet Brann lenge: - Klart det er surt når vi har det i vår hule hånd

Scoret sitt første for sesongen

Etter å ha startet tre kamper uten å ha scoret, var det paradoksalt nok som innbytter at svensken fikk sin første godkjente nettkjenning for sesongen.

— Var du revansjelysten etter å ha blitt benket?

— Alle vil jo selvsagt spille, men jeg var ikke sint for å bli benket. Da jeg kom inn handlet det bare om å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Orlov.

Det kan man trygt si at han klarte.

— Jakob hadde et fantastisk innhopp. Sammen med Azar (Karadas) ga han oss en helt annen kraft på topp. Vi klarte ikke å spille den fotballen vi ønsket i første omgang, og da vi la om til en mer direkte stil funket alt mye bedre, sier Erik Huseklepp, som scoret på straffen Orlov skaffet.

Les også

Brann-keeper Udjus: - Ingen skal undervurdere Jerv

Roser spissmakkeren

På en humpete gressmatte syntes Brann-spillerne at det var vanskelig å spille den fotballen de ønsket. Det handlet mest om å vinne duellene. Det gjorde de ikke i første omgang, men med Azar Karadas og Orlov på topp i den andre var trykket, som Huseklepp påpekte, et helt annet.

— Var dette et kampbilde som passet en spillertype som deg bra, Orlov?

Jakob Orlov.

— Duellspillet er likt for alle. Jeg tror det handler mer om at vi ble enige om å skjerpe oss. Vi måtte gi alt for laget.Det som i alle fall er sikkert er at det passet spissen Azar Karadas bra. Som vanlig, kom han langt mer til sin rett når ballen var i luften.

— Alle sammen gjorde en god annenomgang. Med oss to på topp ble spilemåten en annen, og i denne kampen fungerte det bedre, sier eidaren, som roste sin spissmakker for innhoppet.

— Jeg synes han gjorde en fantastisk jobb. Han jobbet knallhardt og viste hvilken god lagspiller han er.

- Ble mer aggressive

Den andre spilleren som kom inn ved halvtid, Fredrik Haugen, markerte seg også ved å spille gjennom Orlov i straffesituasjonen. Selv fikk han ikke med seg pausepraten fordi han varmet opp, men å se forandringen på laget som gikk av og på banen kunne han ikke unngå.

— Jeg kan ikke snakke for laget i pausen, men da jeg varmet opp innstilte jeg meg på å måtte løpe mye, vinne dueller og gå i krigen. I annen omgang ble vi mer aggressive og direkte, og det funket, sier Haugen.

- Hva er forklaringen du har fått på vrakingen?

— Det blir mellom meg og treneren, men det er selvfølgelig kjipt, sier han.

Publisert: