Branns gamle plageånd ødela igjen

Han har ydmyket Brann før. Søndag skjedde det på ny.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

SARPSBORG 08 — BRANN 1-0

Sarpsborg (BT): Her er vår oppsummering av søndagens Brann-kamp i Sarpsborg.

NYTT BORTETAP: Brann-keeper Piotr Leciejewski måtte se Sarpsborgs nummer syv, Pål Alexander Kirkevold, score på seg etter en times spill. Brann klarte ikke å slå tilbake og tapte i Østfold. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix

23. minutt:Vadim Demidov ble igjen i Bergen i påvente av familieutvidelse, og Bismar Acosta ble ikke friskmeldt til start. Derfor var klart for et nykomponert midtstopperpar mot Sarpsborg. Kristoffer Barmen har spilt i de fleste posisjoner for Brann, og ble flyttet inn i midtforsvaret sammen med Jonas Grønner.

Etter 23 minutter kom han fint foran Sarpsborg-angrepet og stoppet det som kunne blitt en stor målsjanse for hjemmelaget. Men i det han skulle klarere ballen ut over sidelinjen, skled han og ga Sarpsborg muligheten til å score kampens første mål. En kjempeblemme som Sarpsborg ikke greide å utnytte: Ballen gikk i nettveggen og Barmen slapp unna.

60. minutt:

For tre år siden var det Pål Alexander Kirkevold som sendte Brann ut av cupen på pinlig vis. Da spilte han for Mjøndalen på Stadion, i en av Rune Skarsfjords verste kamper som Brann-trener. To mål på tre minutter var nok for det daværende førstedivisjonslaget. Søndag plaget Kirkevold nok en gang bergenserne.

Etter en fin start på omgangen av Brann, utnyttet Sarpsborg slurv i Brann-laget. Tokstad slo inn ballen fra høyre, den gikk gjennom hele Brann-forsvaret og Kirkevold kunne enkelt bredside ballen i mål. I en kamp der Brann skapte få sjanser, ble det ødeleggende.

75 minutt:

Erik Huseklepp er ikke lenger den sentrale Brann-figuren han har vært det siste tiåret. Mot Sarpsborg kom han inn et kvarter før slutt. De 15 minuttene gjør at Huseklepp har spilt 638 minutter denne sesongen. Det betyr 49 minutter i snitt per kamp — altså rundt en omgang.

Det har ikke betalt seg i mer enn én scoring og en målgivende pasning, men Huseklepp har flere ganger pekt på at han er en spiller som trenger tillit og stabilitet for å prestere på sitt beste.

Det har han vært langt unna å gjøre, også mot Sarpsborg. På den korte tiden han fikk skapte han lite og ingenting, for seg selv og lagkameratene. Kan det bedre seg utover høsten?

90. minutt:

Visst har Brann overrasket i årets sesong, men borteformen er - på godt norsk - elendig. Fem av de seks siste bortekampene har endt med tap. Smellen i Sarpsborg var den fjerde strake utenfor Bergen. Og de røde har ikke en gang scoret mål. Sist gang en Brann-spiller fant nettet på bortebane, viste kalenderen april - da ble Fredrik Haugen overtidshelt mot Viking i Stavanger.

Siden har det blitt nedtur etter nedtur på bortebane. Skal Brann forbli i toppen må trenden snus, helst litt brennkvikt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering