Berisha-dobbel da Viking herjet

Veton Berisha scoret to mål på to magiske minutter borte mot Aalesund mandag. Viking vant hele 4-0 og klatret opp på bronseplass.

Publisert:
svp://100507?view=bt

Viking knuste Aalesund 4-0 på hjemmebane mandag. Foto: NTB scanpix

Aalesund skapte sjanse etter sjanse og dominerte stort til tider, men det var likevel et dødelig effektivt Viking-lag som tok alle tre poengene etter en fantastisk annen omgang.Veton Berisha var ustoppelig etter pause og scoret to mål på to minutter drøye 70 minutter ut i kampen. 21-åringen imponerte spesielt på 3-0-målet da han løp med ballen fra midtbanen og satte den iskaldt over Andreas Lie i Aalesund-målet.

Han var selv strålende fornøyd med scoringen etter kampen.

– Jeg bestemte meg tidlig for å avslutte med utsiden av foten da keeper kom ut. Jeg traff godt, sa Berisha til CMore.

– Oppvisning i effektivitet

Det var Suleiman Abdullahi som åpnet målkontoen for Viking da han scoret i det 44. minutt. Jón Dadi Bödvarsson fastsatte resultatet til 4-0 like før slutt.

– Det var en oppvisning av effektivitet. Dette var ingen 4-0-kamp. Men det var kjekt at vi scoret alle målene, sa Berisha.

Kjell Jonevret og Viking har virkelig fått en opptur i vår og tok sin femte seier på seks kamper. Det betyr at blåtrøyene klatrer opp til tredjeplass på tabellen. Aalesund ligger et stykke bak – på en foreløpig 11.-plass.

Store Aalesund-sjanser

Det var altså Aalesund som åpnet kampen best: Hjemmelaget gikk rett i strupen på gjestene fra første spark på ballen, og produserte flere store sjanser de ti første minuttene. Men verken Michael Barrantes, Henrik Bjørdal eller Mustafa Abdellaoue klarte ikke å gi hjemmelaget den drømmeåpningen de hadde fortjent.

Vertene fortsatte å styre kampen utover i omgangen og kunne scoret både én, to og tre ganger før gjestene fra Stavanger våknet.

I det 44. minutt var det overraskende nok Viking som gikk opp i ledelsen da Suleiman Abdullahi ladet skuddfoten fra distanse. Skuddet var ikke spesielt godt, men snek så vidt forbi Andreas Lies fingertupper og i mål.

Tre mål på 15 minutter

Aalesund fortsatte å skape sjanser etter hvilen, men klarte utrolig nok aldri å overliste Iven Austbø i Viking-målet.

I stedet måtte skuffede Aalesund-spillere se et dødelig effektivt Viking-angrep score hele tre ganger på drøye 15 minutter mot slutten av kampen.

Aalesund-keeper Andreas Lie var alt annet enn fornøyd etter kampen.

– Det her var rett og slett forferdelig. Vi ble hardt straffet, så resultatet lyver litt, men vi var lekk bakover, sa han til CMore. (©NTB)

Publisert:
svp://100507?view=bt