Larsen om formsvikten: - Det er større forventninger i Bergen

Han var vinterens beste Brann-mann, men Kristoffer Larsen har skuffet i sesongåpningen.

Kristoffer Larsen håper på en opptur i de kommende ukene. Her feirer han en scoring under kampen mot Ranheim på Brann Stadion.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Han var en av spillerne Rikard Norling gledet seg til å "sette tennene i", som svensken uttrykte det, før fjorårssesongen. Men Kristoffer Larsen (23) klarte ikke å være god for Brann, og ble lånt ut til Hønefoss i høstsesongen.

Der klarte han å være god.

Under Rune Skarsfjord scoret han mål i omtrent halvparten av kampene og ble kåret til Årets Spiller i Hønefoss, til tross for at han altså bare hadde spilt for dem i en halv sesong. Så kom Larsen tilbake til Bergen, og briljerte for Brann i vinter.

Vil du høre siste nytt om Brann på vei til jobben? Hør på BT-sportens nye Brann-podcast her:

Men etter at det ble serie og alvor, har han bare i glimt vist hvor god han kan være. Kristoffer Larsens potensial, klarer alle å se. Prestasjonene har det vært litt verre med.

— Ja, jeg er alltid god om vinteren. Så er det noe som skjer. Jeg vet ikke om jeg låser meg litt, jeg må bare slappe av. Det er litt større forventninger i Bergen, sier han.

Les også

Skaanes følte seg tung etter vekttrening

— Ekstra giret

Tirsdag starter han etter alt å dømme mot nettopp Hønefoss. Han tror ikke det er en så veldig spesiell kamp for lagkameratene, å møte gamletreneren for første gang.

Kristoffer Larsen var god for Hønefoss forrige sesong. Her fra kampen mot Nest-Sotra i juli 2014.

— For meg blir det litt spesielt, de fleste jeg spilte med i fjor er der ennå. Om det blir spesielt for så mange andre, vet jeg ikke. Det spiller ingen rolle om det er Rune eller noen andre som trener dem, vi er motivert, uansett, sier han.Han medgir at omgivelsene kan ha bidratt til å påvirke hans spill i år.

- Du knyter deg?

— Ja, det tror jeg. Men jeg presser meg selv også, det er jo helst i Bergen og Brann jeg vil prestere.

Larsen er en tekniker, og han har fått merke på kroppen at motstanderlagene er ekstra sugne på å sette Brann på plass.

— Folk er ekstra giret når de møter oss, det er mer dueller enn jeg er vant til. Det var ikke fullt så mye fysisk fotball i den ligaen i fjor, folk er i hundre når de møter oss. Jeg er en spillende type, men klart: Jeg skal gå i dueller som alle andre, innrømmer han

Mye tyder på at Larsen tirsdag er tilbake som kantspiller for Brann.

Jakob Orlov og Kristoffer Barmen er skadet, mens Vadim Demidov og Bismar Acosta må sone karantener. Men akkurat Norlings lagoppstilling, er meget hemmelig. Mandag stengte han treningen for pressen for å kunne overraske Rune Skarsfjord med noen finurligheter.

- Spiller på følelse

Norling medgir at Larsen har erfart en liten form-dal.

- Var han for tidlig i form?

— Bra spørsmål! Ja, kanskje. Men jeg kjenner at han er på oppadgående igjen. Han spiller mye på følelse. Selvtillit er viktig i fotball, det rammer jo alle spillere om man kjennner at man ikke får det til.

— Men han skulle jo ha rikelig med selvtillit, spilte godt i en halv sesong for Hønefoss og var deres bestemann i vinter?

— Ja, men han er fremdeles en av våre beste. han har bare hatt en formdupp. Så kommer han tilbake, det er jeg helt sikker på.

Norlings Brann har kontakt med teten i 1. divisjon, men møter nå jumbo-laget. Svensken antyder at utfallet er mer usikkert enn tabellen skulle tilsi.

— Hønefoss er et lag som har fortjent flere poeng enn de har tatt. Det er et bra lag. Individuelt sett holder spillerne minst like bra nivå som de lagene vi har møtt hittil.

- Er det en ekstra prestisje knyttet til oppgjøret?

— Nei, det tror jeg ikke. Ikke om du spør meg, jeg ser bare frem til å treffe Rune for første gang, jeg har ikke hilst på ham.

Publisert: