De utskjeltes revansj

KOMMENTAR: De har fått pes for manglende suksess i Brann-drakten. Søndag var Vadim Demidov, Marcus Pedersen og Azar Karadas sentrale da Brann snudde 0-2 til 3-2 mot Åsane, skriver Tore Strand.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Vadim Demidov kom fra internasjonal suksess og skulle bli krumtappen i nye Brann. Marcus Pedersen og Azar Karadas ble hentet i fjor sommer som nøkkelspillere i jakten på å berge kontrakten i eliteserien. Bortsett fra i glimt har ingen av dem slått til for fullt. Det har til og med blitt pekt på deres manglende bidrag som en av hovedårsakene til at Brann måtte ned en divisjon.

Tore Strand.

Mye var glemt på Myrdal gress søndag da de tre bidro til tre nye poeng i en ellevill fotballkamp.Åsane var klart best før sidebytte, ledet 2-0 og fikk sannsynligvis et mål feilaktig annullert. Brann var tilbake til det svake nivået de viste i flere kamper tidligere i vår, og alt lå til rette for tre velfortjente poeng til hjemmelaget.

Endret innstilling

I pausen skjedde det imidlertid ting. Det var ikke bare trener Lars Arne Nilsen som visstnok snakket med høy og klar stemme i garderoben. Demidov freste på TV-intervju, og hele Brann-laget kom på banen flere minutter før andre omgang startet.

Brann kom på banen med en annen innstilling, og fra sin posisjon som midtstopper dirigerte Demidov troppene. Gradvis begynte Brann å vinne dueller de tapte før pause, og Demidov var en av dem som viste vei.

Marcus Pedersen scoret sesongens første mål i cupoppgjøret mot Bryne, og fulgte opp søndag. Etter at Bismar Acosta hadde gitt Brann et håp om poeng da han satte inn reduseringen etter en corner, viste Marcus Pedersen noe av sin kapasitet. Først curlet han et skudd like utenfor, og så dukket han opp og vippet ballen i mål. To mål på to kamper og klart stigende form er godt nytt for Brann foran fortsettelsen av sesongen.

Etterlengtet Demidov-opptur

Da hadde Azar Karadas allerede kommet på banen, og satt sitt preg på kampen. Hans innhopp skapte mye bryderi for Åsane-forsvaret, og Karadas-bidragene var helt vesentlig for at Brann snudde kampen. Brann fikk det oppspillspunktet de hadde manglet, og det at Karadas duellerte høyt og lavt, skapte rom og muligheter for kollegene.

Som da Vadim Demidov scoret målet som avgjorde kampen for Brann. En corner fra Erik Huseklepp var det Demidov som raget høyest på og satte kontant i mål. Etter måneder med motgang, slit og treninger i ensomhet, opplevde Demidov endelig en opptur i Brann-drakten.

Kapteinbindet kler Vadim Demidov, for han var en av dem som gikk i «krigen» da Brann leverte en snuoperasjon det står all respekt av. Det at nøkkelspillerne leverer jevnt og trutt, er helt avgjørende for at Brann-fremgangen fortsetter.

Energi og spilleglede

For oppgjøret mot Åsane var nok et bevis på at 1. divisjon er en tøff arena der en ikke får noe gratis uten at en fighter og duellerer.

Det gjorde Åsane på en forbilledlig måte. Selv om det ble tap så må det for Åsane sin del oppleves som en spillemessig opptur det å ha Brann i kne i store deler av kampen.

Lars Arne Nilsen har trykket på noen knapper som har utløst mye energi og spilleglede.

Brann hadde imidlertid marginer med seg søndag da de i en hel omgang glemte det vesentligste — tæl, vilje og duellkraft. Men de hadde tre bautaer som viste sin klasse.

Kan de utskjelte fortsette å levere som mot Åsane, ser det hele plutselig lysere ut for Brann.

Publisert: