Cupen: Brann møter Bryne, Fyllingsdalen får besøk av Molde

Brann-sjefens umiddelbare reaksjon: — Vi får en veldig tøff kamp. Se hele oppsettet her.

Alex Horwath reddet to straffer da Brann tok seg videre til 3. runde, etter en svak, men dramatisk kamp mot Vard Haugesund.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tre kvarter forsinket, klokken 14.45, kom Norges Fotballforbund med oppsettet for cupens 3. runde.

Brann møter Bryne på bortebane, FK Fyllingsdalen tar imot regjerende cupmester Molde, mens Åsane må til Trøndelag for å møte Ranheim.

— Det eneste som kunne vært tøffere, var å møte Molde borte, sier Fyllingsdalen-trener Olafur Bjarnason.

Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, fulgte offentliggjørelsen sammen med BT på Stadion. Han gir følgende umiddelbare reaksjon:

— Jeg synes det er overraskende at vi må ut å reise igjen, i og med at dette er et oppsett. Vi har vært på reisefot mer eller mindre fra seriestart. Men når det er sagt, vi slo Bryne sist helg. Dette blir tøft igjen, men vi håper å få lagt død praten om cupfinalen i 1987, da Bryne slo oss.

Laget møtte Os i 1. runde og Vard Haugesund i 2. runde onsdag. Soltvedt tror det er en fordel at Brann allerede har møtt Bryne i år.

— Vi vet i alle fall hva som venter oss, sier han.

Bjarnason: - Møter Norges beste

Toppfotballsjef Nils Johan Semb kommenterte oppsettet i NFFs web-tv-sending.

— Fyllingsdalen er et veldig godt 2.-divisjonslag, men Molde er klare favoritter, slår Semb fast.

De lilla fra Dalen feide eliteserielaget Haugesund ut, med supersifrene 4-1, i 2. runde. Nå skal de prøve å ta en ny skalp.

— Molde er Norges beste lag, enkelt og greit. Uansett om de velger å spare et par spillere, har de like gode spillere å sette inn. Vi får det knalltøft, men en utrolig morsom utfordring, sier Fyllingsdalen-trener Olafur Bjarnason, som har spillerfortid i Brann.

- Hvor stor er sjansen for seier?

— Hvis vi spiller 100 ganger, vinner vi kanskje én. Vi får bare håpe vi har en god dag og at Molde ikke har det. Uansett blir det en fest, for spillerne er dette kjempemorsomt. Vi får kjenne på hvor listen ligger, sier Bjarnason.

Bruun-Hanssen forundret

Roald Bruun-Hanssen, fungerende daglig leder i Åsane, hadde håpet på en annen motstander enn trønderske Ranheim.

— Ranheim borte i cupen er den oppgaven vi skal løse, men for meg er det litt underlig at vi skal få en lang reise allerede i 3. runde. Det er likevel ikke vits å bruke energi på det. Vi får glede oss til en ny tøff fotballkamp, sier Bruun-Hanssen.

- Var ønskeoppsettet Brann på hjemmebane?

— Brann var ikke ønskemotstanderen, fordi vi skal ha dem i serien bare dager senere. Vi får snu på det og si at vi kan håpe på dem i 4. runde, hvis vi lykkes mot Ranheim.

Publisert: