BT-sportens årskavalkade for 2015

Alt du trenger å vite om sportsåret som ikke er i gang!

brannfan.jpg
  • Bts Sportsredaksjon
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Februar: Snøforholdene i Falun viser seg å være svært utfordrende, og beste norske på 30 kilometer skiatlon blir Didrik Tønseth på en 7. plass. Smøresjef Knut Nystad uttaler til media at det er tungt å stå med ansvaret, men at det nå er viktig å holde sammen som et team og se fremover mot resten av mesterskapet. Chris Jespersen og Sjur Røthe får ikke lov til å uttale seg.

Februar: Svenskene håper på da capo fra Sotsji-OL, men Norge får sin revansj når Petter Northug knuser Marcus Hellner i spurten og tar VM-gull på stafetten. Vestlandet får to verdensmestere i Sjur Røthe og Chris Jespersen. Eller?

Mars: Folk ser at det konkurreres i hurtigløp på skøyter på TV, men er forvirret. Har man endret opplegget slik at EM, VM på enkeltdistanser og VM allround nå går sammenhengende i to måneder?

April: Ah! Endelig! Årets første hjemmekamp på Stadion, gryende vår og dette må da bli Branns år! I 1. divisjon i så fall. Det er jo lett å fortrenge, men Brann kan altså maks bli seriesystemets 17. beste lag i 2015. Første motstander i Bergen er Strømmen. En ivrig Brann-blogger var freidig nok til å kalle motstanderen "Ingenting" her om dagen. En kikk på fjorårets 1.-divisjonstabell kan gi bloggeren rett: Strømmen havnet seks plasser bak Kristiansund i 2014. Se om denne quizen kan muntre deg opp: Hvilke draktfarger har Strømmen? Svar i bunn av saken.

April: I løpet av denne dagen kommer nok Kristoffer Skjerping fra Sotra til å lure på hvorfor han begynte å sykle. Den ferske proffrytteren skal nemlig delta i Paris — Roubaix, eller som det blir kalt: Helvetet i nord. Vi snakker nesten 30 mil og nesten 30 brutale seksjoner med brostein. Et av sykkelsesongens største og mest smertefulle sykkelritt. Lykke til (og ikke tenk på at været ofte er elendig)!

Mai: I 1765 strømmet bønder fra Bergens omegn til byen for å stå opp for seg selv. I 2015 kan det hende wikipediaartikkelen om Strilekrigen må oppdateres med et nytt avsnitt. På selveste 16. mai kommer Nest-Sotra og klubbens supportere dundrende over broen for å yppe seg mot storebror Brann. Kampen på Stadion blir det største lokaloppgjøret byen har sett siden Fyllingen slo Brann i cupsemifinalen for et kvart århundre siden.

September: BT og BA kommer med hver sin gladsak. Mann (44) og tobarnsmor (37) gikk ned til sammen 77 kilo da de trente seg opp til å gå Stoltzen Opp.

Oktober: Bydelsbassengene foreslås nedlagt for godt og prisen i ADO Arena fordobles. Grunn: Badegjestene skal finansiere fjerning av eiendomsskatten. Det hele skal feires med gravlegging av skattepapirer og en startblokk.

??. ??: Cecilia Brækhus skal bokse i Norge. Ifølge manageren til Cecilia Brækhus, skal hun til og med bokse i Bergen. Så langt alt vel, dette virker jo tindrende klart. Men alle som har fulgt proffboksesportens ferd mot å bli lovlig her til lands, vet at ingenting noensinne er enkelt. Nøyaktig når Brækhus kan få slå fra seg på hjemmebane, er alt annet enn tindrende klart. De fleste politikere innenfor riksgrensen virker å ha blitt spurt om hva som er realistisk. De svarer med noe som minner om gjetninger. Nøyaktig hvor Brækhus vil slåss, er like i det blå. Vestlandshallen og Sotra Arena kjemper sin egen kamp for å få henne til seg. Vi spår krangling og frem og tilbake.

Svar på quiz: Strømmen har grå trøyer og røde bukser. Så dypt har man altså sunket.

Publisert

Les mer om dette temaet