Smilet som forsvant

I fjor gikk det 18 seriekamper før Erik Huseklepp scoret, i år bare 20 minutter. Det var ikke nok til å redde Brann.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Da Huseklepp satte ballen i mål, hadde han allerede rukket å skyte i stangen. Stolpetreffet minnet om det vonde fjoråret, der uturen var stor, Huseklepp svak og laget enda svakere.

Men så kom scoringen det oste lettelse av. Et fint gjennomspill fra Fredirk Haugen ble perfekt ivaretatt av Huseklepp. Avslutningen var rolig. De påfølgende jubelscenene var det ikke.

Huseklepp spurtet til Brann-fansen og sank på kne foran dem. Det kokte av gode følelser.

De varte til langt ut i overtiden. Da ødela Fredrikstad festen.

— Det var fryktelig irriterende at de scoret. Vi var 10 mann og gjorde alt vi kunne for at de ikke skulle score, men dessverre fikk de inn et mål på slutten, sier Huseklepp.

FRUSTRASJON: Huseklepp ble byttet ut mot slutten, etter en god kamp. Mens han satt på benken, mistet lagkameratene seieren.

Den alvorlige minen han møtte pressen med, var som gjennom nedrykkssesongen. Men følelsen han sto med etter årets åpningskamp, var likevel ikke bare negativ. 1-1 borte mot en opprykksrival, er ingen katastrofe. Hans egen prestasjon, var direkte god.— Jeg føler jeg gjorde en bra kamp i dag. Det har løsnet litt i det siste, og jeg håper å bli enda skarpere utover i sesongen. Jeg har følt meg bedre og bedre de siste ukene, sier Huseklepp.

Les også

Haugen beklaget filmingen overfor lagkameratene

Derfor var han "tung" i vinter

30-åringen tror hans spesialtilpassede treningsprogram, laget for en "aldrende" fotballkropp, har hjulpet ham. Et av målene har vært å styrke den midterste delen av kroppen, for å unngå skader og bevare fart.

— At jeg var litt tung tidligere i vinter, var ikke så overraskende, siden jeg trente som jeg gjorde, sier Huseklepp.

Mange har vært skeptiske til ham etter treningskampene. I vinter slet han lenge med å få vist det hele Bergen vet han kan. Derfor var det deilig å få starte sesongen med en pen prestasjon.

— Nå er jeg klar for å gjøre en kanonsesong og kom bra i gang, selv om det ikke hjalp så mye når vi ikke vant.

- Hvordan skal du klare å bygge videre på det du gjorde i denne kampen?

— Jeg klarte ikke å gjøre det i fjor, i kampene etter at jeg scoret og spilte bra. Nå vet jeg at jeg har trent veldig godt. Jeg har tro på at det skal gi effekt, sier Huseklepp.

GLEDE: Her har Erik Huseklepp akkurat scoret årets første Brann-mål. Han feiret ved å storme mot bortesupporterne i hjørnet bak mål.

Norling: — Har sett god ut

Trener Rikard Norling mener det var mulig å spå at Huseklepp ville spille bra i Fredrikstad.

— Han har sett god ut på slutten av sesongoppkjøringen. Det var bra at han begynte som han gjorde, han hadde jo også en sjanse som skrudde utenfor før pause, sier Norling.

En som i likhet med Huseklepp kom greit fra det i Østfold, var Vadim Demidov, i sin første tellende kamp på 11 måneder. Fra en sentral midtbaneposisjon, viste Demidov klokskap og rutine.

— Han var en av våre beste spillere. Vadim ledet laget. Han har gjennom oppkjøringen vokst seg viktigere og viktigere, og har vist hvilken påvirkning han kan ha på laget, sier Norling.

Grunnet stolpetreffet, sa Huseklepp at det var bittert ikke å score to mål. Slik det var bittert at Jakob Orlov ikke fikk godkjent sin "scoring". Da Kristoffer Barmen etter pause skjøt i stolpen, havnet returen i Orlovs bein - og dernest i mål. Assistentdommeren hevet flagget for offside, men den avgjørelsen var gal.

Nå er neste kamp mot Strømmen på hjemmebane. Det er evigheter siden Brann har vært større favoritter i serien.

Publisert: