- Riise er en veldig spesiell type

Det var første samling etter at John Arne Riise ga seg. Men landslagssjefen vil ikke overtale Riise til å ombestemme seg.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

HOTELL BRISTOL (aftenposten.no): Samlingsdag 1 før skjebnekampen mot Albania i Tirana: Mye handlet, ikke helt uventet, om hvem som skal erstattet rekordmann Riise på venstrebacken. Og, logisk nok, handlet mange av spørsmålene også om nettopp Riise.

Drillo slapp selvfølgelig ikke unna da han møtte journalistene på landslagets hotell midt i Oslo mandag kveld.

Slik beskrev Drillo livet uten Riise på landslaget:

— Vi har spilt uten ham tidligere. Det er ikke helt nytt for oss. Men det er litt spesielt fordi det gjelder en spiller som har vært med i over 100 kamper. Det er hans valg og det respekterer jeg.

Landslagssjefen forteller at han har hatt dialog med Riise via SMS. Han kommer også til å ta seg en prat med Fulham-proffen tirsdag, når Norge møter Makedonia på Ullevaal, og Riise er selvskreven gjest.

- Kommer du til å forsøke å overtale Riise til å ombestemme seg, ble det spurt.

— Ikke hvis det ikke kommer iniativ fra ham selv.

Drillo ble også spurt om han kommer til å savne Riise mest på eller utenfor banen.

— Det er litt begge deler. Vi kan erstattet han ganske bra på banen. Utenfor banen har han vært såpass spesiell, vi kommer til å savne humøret og gutsen hans. Han var en veldig spesiell type, som bidro inn i miljøet. Helt klart utenfor banen også - i positiv retning. Det har vært en del støy rundt ham i andre sammenhenger, han er ikke noe A4-menneske.

Drillo forsøkte å bagatellisere alt bråket rundt mannen som har spilt 110 ganger for Norge.

— Dere liker jo å lage ting litt større enn de egentlig er. Det hender at grått blir svart, eller kanskje hvitt. Det har ikke kun vært bagateller, men noen svære ting har det ikke vært. Han var på byen før Danmark-kampen, han var litt seint ute, og han har tvitra litt. Men det har ikke jeg noe forhold til. Jeg leser ikke Twitter og Facebook og sånn.

Heller ikke landslagskaptein Brede Hangeland, som til daglig spiller sammen med Riise i Fulham, vil gjøre noen forsøk på å overtale ham til comeback.

— Vi har snakket litt om det. Det er et valg John Arne har tatt. Jeg har ikke tenkt å overtale ham.

- Hvordan er det å møtes på samling uten Riise her?

— Det er litt spesielt, han har jo lenge vært en del av inventaret på landslaget. Det var litt tomt i bussen bak i dag, men folk kommer og går i fotballen. Sånn er livet.

Publisert: