Bravo-veteranen før opprykkskvalik: - Tromsø-publikummet er for snille

Eirik Engelsen (32) hva som kreves for å lykkes i en opprykkskvalik. Bravo-veteranen ber om et tøffere hjemmepublikum før jakten på plass i nasjonal serie.

Publisert Publisert

VETERAN: Bravo-spiller Eirik Engelsen (32) håper på opprykk til nasjonal serie. Her fra tiden som Bravo-trener i 2014. Foto: Rune Robertsen

I morgen starter Bravo-herrene jakten på plass i nasjonal 2.-divisjon. Håndballguttene fra Tromsø må unngå sisteplassen i kvalik mot de to trønderlagene Sverresborg og Skogn.

To av lagene rykker opp. Alle kampene fra kvalifiseringen kan du som abonnent se på iTromso.no.

Én Bravo-spiller som har lyktes i kvalifisering til nasjonal liga før, er Eirik Engelsen. Han rykket opp med Alta i Bergen i 2009.

Det var under enda tøffere forutsetninger, før omleggingen til også 2.-divisjon (tredje nivå) som nasjonal serie.

– Lysten til å klare det igjen er veldig tilstede. Vi har en fin miks i stallen. Unge og fremadstormende gutter som kommer opp. Mange av de unge som har godt av å komme opp et hakk, kommenterer Engelsen til iTromsø.

Les også

Med lokale og svenske investorer i ryggen kan Milad (34) oppfylle visjonen: Åpner sportssenter i Tromsø sentrum

– Må få frem øyboermentaliteten

32-åringen var også med da opprykket glapp i kvalik med knapp margin for Bravo-herrene i 2012.

Han anser de to trønderlagene som favoritter til å lykkes i år, men peker på noen tydelige faktorer som må være med Bravo for å klare kvaliksuksess.

– Håndballpublikummet i Tromsø er alt for snilt. Nå må vi få frem øybeboermentaliteten vår. Vi må få litt «Balkan-stemning» på tribunen, sier håndballveteranen - med adresse til at Bravo nå har både trener og stjernespiller fra Kroatia.

– Vi må få litt støy, energi og entusiasme på tribunen. Får vi en slik stemning i hallen, så gir det oss en helt annen sjanse.

Les også

Disse TUIL-spillerne kan gjøre søndag til en meget spesiell dag for Bodø/Glimt

Takker TSI

Engelsen retter en takk til byrival TSI (Tromsøstudentene) som har gitt laget verdifull matching foran kampen.

– Trønderlagene har en tøffere serie de spiller i. De har en helt annen mulighet til å kjøre seg opp før kvaliken. Det er en stund siden vi har spilt kamp. Vi har møtt TSI i noen treningskamper, men har ikke fått spilt nok. Må bare rose TSI som har stilt opp velvillig uke etter uke.

Slik spilles kampene i helga:

Lørdag klokken 15: Bravo-Sverresborg

Søndag klokken 09.30: Sverresborg-Skogn

Søndag klokken 15.30: Bravo-Skogn

Publisert