Kienast centimeter fra heltestatus

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259603&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259603">Østerrike-Kroatia 0-1:</a></strong> Mens HamKam-kollegene deppet over en ny ydmykelse, var Roman Kienast centimeter fra å bli østerriksk helt søndag.</p>

FotballOppkjøring til Euro 2008Foto: Gepa/DigitalsportNORWAY ONLY23.05.2008ØsterrikeRoman Kienast

I det tredje overtidsminuttet av EM-kampen mot Kroatia foran 50.000 tilskuere og millioner av TV-seere fikk han hodet på et frispark og styrte ballen utenfor keepers rekkevidde – men noen centimeter utenfor stolpen.

Dermed ble det tap også for Kienast. Kroatia vant 1-0 takket være Luka Modrics straffespark allerede i kampens fjerde minutt, men det nederlagstippede østerrikske laget slo godt fra seg og presset kraftig mot slutten av kampen.

René Aufhausers klønete felling av Ivica Olic i åpningsminuttene ble kostbar for Østerrike, som innledet EM like dårlig som pessimistene fryktet. Laget regnes som det dårligste som noen gang har vært med i et EM-sluttspill.

Modric sendte ballen enkelt i mål, og dermed kunne kroatene juble sammen med om lag 20.000 landsmenn på tribunene i Wien. Laget til Slaven Bilic tippes som en outsider i mesterskapet og har solid tilskuerstøtte.

Laget maktet ikke å følge opp den gode starten, og Østerrike spilte seg inn i kampen. Kienast ble byttet inn kvarteret før slutt og var flere ganger nær ved å komme til avslutning før han nesten lyktes på overtid.

Noen minutter tidligere ropte østerrikerne på hands da ballen spratt i brystet og delvis skulderen på en kroat, men det burde heller vært straffe da Kienast ble revet i trøya flere ganger mens han ventet på frisparket i det 93. minutt.

Han greide å avslutte likevel, men ballen føk på feil side av stolpen. Dermed ble det ingen opptur for HamKam som er hektet av på bunn i eliteserien og som søndag ble slått ut av cupen. (©NTB)