FIFA trenger mer tid på å granske Solbakken

FIFA gransker den omstridte fotballagenten, men legger ikke frem funnene i dag likevel.

AGENT: Jim Solbakken, her sammen med Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli, blir nå gransket av FIFA.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Generalsekretær i NFF Kjetil Siem har mandag og tirsdag vært i møte med det internasjonale fotballforbundet FIFA i Zürich. Der var det ventet at et av temaene skulle være den omstridte fotballagenten Jim Solbakken.

Solbakken har vært i medienes søkelys etter at fotballmagasinet Josimar hevdet tidligere i høst at agenten har brutt regelverket eller opptrådt klanderverdig i forbindelse med flere spilleroverganger.

Agenten ble beskyldt for å "skifte hatter" i forbindelse med overganger, og at han i realiteten har sittet ved flere sider av bordet.

Les også

Jim Solbakken: - Det er lov å være agent for to parter i England

I desember fortalte Siem at FIFA gransker Solbakkens virksomhet. Videre opplyste NFF-toppen at det var «udramatisk» at NFF hadde kontaktet FIFA om Solbakken.

Nå forteller Siem til Aftenposten at FIFA kommer til å bruke to uker til på etterforskningen.

— Hvorfor skal de bruke to uker til?

— For å bli ferdig, skriver Siem i en sms til Aftenposten.

- Betyr det at saken er mer komplisert enn forventet?

— Det betyr at de har hatt juleferie og ikke ble ferdig.

Les også

FIFA gransker Jim Solbakken-overganger

— Representerte aldri Diouf

Det er NFF som har ansvar for å granske de norske overgangene, mens FIFA ser på de internasjonale overgangene der Solbakken er involvert.

Jim Solbakken har ikke besvart Aftenpostens henvendelser.

I Josimar-artikkelenble det spesielt fokus mot overgangen til Mame Biram Diouf fra Molde til Manchester United i 2009. Solbakken beskyldes for å ha representert både Molde og Diouf i forhandlingene med United.

— Jeg representerte aldri Diouf ved den overgangen. Det var det en advokat fra Oslo som gjorde, og han jobbet ikke på vegne av meg. Det er en advokat som har representert mange i fotballen og idretten ved andre anledninger. Agentavtalen som det siktes til mellom Diouf og meg hadde som alle slike kontrakter en gyldighet på to år fra den ble signert. Den hadde gått ut på dato da Diouf ble solgt, forklarte Solbakken overfor Aftenbladet da.

Publisert: