Dette er Kristoffer Larsens krav til seg selv

Skal få bort de store svingningene.

MÅ BLI MER STABIL: Kristoffer Larsen har kanskje vært Branns mest lovende i vinter. Nå har han mål om å bli langt mer stabil enn tidligere sesonger.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION: Seriestarten er bare én dag unna, og første påskedag nøyde Brann seg med en kort økt på Nymark før avreise til Fredrikstad. En av spillerne som trolig gleder seg litt ekstra til å komme i gang igjen, er Kristoffer Larsen.

I fjor ble han som kjent lånt bort til Hønefoss etter en skuffende vårsesong. I år skal Larsen være frontfiguren i Branns opprykksjakt. Gjennom vinteren har den teknisk begavede askøyværingen imponert i treningskampene, og på treningene i påskeuken har det vært tydelig at det er en Larsen i form som går til seriestart.

Les også

Vadim Demidov starter mot Fredrikstad

— Det er alltid gøy å spille fotball, men ekstra gøy når du får mye tillit og presterer. Akkurat nå koser jeg meg, så gjelder det bare å holde det gående, sier Larsen.

Noe å bevise

I FLYTEN: Larsen har vært god på treningene i påskeuken.

Nettopp det å "holde det gående", har ikke vært hans fremste styrke hittil i karrieren. Blendende god på sitt beste, ja visst, men han har samtidig hatt en tendens til å falle helt bort i andre perioder. Det er Larsen også fullt klar over selv, og synes tiden er inne for å gjøre noe med det.— Aller mest forventer jeg at jeg er stabil, at jeg ikke får en kurve som går opp og ned. Jeg vil bevise for andre og meg selv at jeg kan holde det gående over lengre tid. Det er hovedmålet mitt for sesongen.

Les også

Bare én av konkurrentene tviler på Brann-opprykk

I Hønefoss fikk han et gjensyn med tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord. På tretten kamper ble det seks mål, og en spiller med langt større selvtillit kom tilbake til Bergen.

— Jeg fikk tillit i hver kamp. Når du vet at treneren stoler på deg, kommer prestasjonene også, forklarer Larsen.

Les også

Her trener Marcus Pedersen med ball igjen

Selvkritisk Norling

Rikard Norling legger ikke skjul på at han er imponert over det Larsen har vist hittil i 2015. — Han er god akkurat nå, altså! Og han er en spiller som jeg håndterer helt annerledes enn i fjor. Mange av enkeltindividene skulle jeg håndtert på en annen måte enn jeg gjorde, og han er blant dem, sier en selvkritisk Brann-trener.

Les også

Brann-fysio rev av brystmuskelen: - Sånn går det når man skal showe litt ekstra

I seriestarten mot Fredrikstad mandag plasserer han Larsen på topp sammen med Jakob Orlov.

— Larsen er spiss – med forholdsvis stor frihet, beskriver Norling rollen.

23-åringen selv lover å gjøre sitt for å ta vare på sjansen.

— Det er i den posisjonen jeg liker meg aller best, for da kan jeg gjøre meg selv mye involvert. Å få en sånn rolle her i Brann er ganske stort, sier Larsen.

Publisert: