Slik skal Huseklepp bli bedre

Rune Skarsfjord legger om til to spisser mot Hønefoss.

REN SPISS: Mot Hønefoss kommer Erik Huseklepp - i hvert fall i deler av kampen - til å bli flyttet helt fremst.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— I løpet av kampen mot Hønefoss vil vi få se to spisser sammen. Det kan jeg garantere, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Brann har stort sett spilt med én spiss i en 4-2-3-1-formasjon i høst, men mot Hønefoss blir det etter alt å dømme to spisser – om ikke fra start, så i alle fall i løpet av kampen.

På fredagens Brann-trening trente Erik Huseklepp og Martin Pusic som spisspar, med Amin Askar og Kristoffer Larsen på henholdsvis høyre- og venstrekant, og Stéphane Badji og Fredrik Haugen på sentral midtbane.

— Vi har prøvd å få Huseklepp mer sentralt i banen denne uken, sier Skarsfjord og fortsetter:

— Vi må utfordre bakrommet mer enn vi har gjort, få mer variasjon i spillet. Det er blitt litt for lite fremoverrettet. Det handler både om pasninger og løp. Vi må bli enda tøffere på bevegelsene mot motstanders mål. Det er viktig for at vårt spill skal fungere, sier Skarsfjord.

- Er det ekstra viktig å ta et offensivt grep med tanke på situasjonen Brann er inne i?

— Det er det. Det har vi ønsket i mange kamper tidligere, men ikke alltid fått det til, sier Skarsfjord.

Huseklepp gleder seg

Huseklepp gleder seg til å spille spiss mot Hønefoss.

— Jeg trives veldig godt som spiss. Det blir gøy å spille der igjen, sier Huseklepp.

Branns største profil har ikke spilt opp mot sitt beste denne sesongen, og har også mistet landslagsplassen. Huseklepp håper han kan få en god avslutning på 2013 som spiss.

— Jeg håper jeg lykkes der. Det har vært litt opp og ned i år, og jeg vet jeg kan bedre, sier Huseklepp.

Brann-angriperen tror en del av grunnen til at han har slitt i år, sitter mellom ørene.

— Det siste jeg må få ut sitter i hodet. Problemet er at hvis jeg tviler ett sekund (ute på banen), så har jeg tapt situasjonen, sier Huseklepp.

Bergenseren ser likevel ikke helt mørkt på 2013-sesongen. Han sier han jobber med å se på det som er positivt og å ikke grave seg ned.

— Jeg har scoret seks mål og har ni målgivende pasninger. Det gir meg 15 målpoeng. Jeg har ikke mange foran meg i eliteserien der, sier Huseklepp.

Han har helt rett i det. Petter Vaagan Moen har også 15 poeng – ifølge VGs statistikk. Frode Johnsen og Øyvind Storflor har 16, mens Abderrazak Hamed-Allah topper med 17. ## - Forventer for mye

Skarsfjord mener omgivelsene av og til forventer for mye av Huseklepp, Branns mest populære og best betalte spiller.

— Jeg tror forventningene til Erik er fryktelig høye. Da blir det slik at man forventer det skal skje utrolige ting hele tiden, sier Brann-treneren.

Han er overbevist om at 2014 blir et bedre Huseklepp-år.

— Vi har enda mer i vente fra ham neste år. Erik er klok, og vet det går i bølger i fotballen. Kanskje blir han en av de nye signeringene neste år hvis han fremstår i ny prakt, sier Skarsfjord.

Huseklepp sier han ikke er plaget med forventningene, ettersom han setter høyere press på seg selv enn noen andre gjør. Men han skulle likevel ønske han hadde klart å utrette mer i år.

— Vi kan alle bidra med vårt. Om jeg hadde vært enda bedre, og andre hadde vært et lite hakk bedre, så hadde det bidratt til at høsten ikke hadde blitt så trist som den er blitt, sier Huseklepp.

Hans største utfordring fremover er å få ut alt han er god på i en og samme kamp, mener Huseklepp selv. Det kan bli lettere å få til som spiss med mindre defensivt ansvar.

— I mange kamper har jeg fått ut en del i hver kamp, men ikke alt samtidig, om du skjønner hva jeg mener. I én kamp kan jeg ha hatt veldig mange gode løp og gode avleveringer, men så har det ikke vært bra nok i én mot én-situasjoner. I andre kamper har det vært motsatt. Det å få alt ut samlet, det er det det handler om, sier Huseklepp.

Jonsson og Leciejewski skadet

To sentrale Brann-spillere er tvilsomme til søndagens hjemmekamp mot Hønefoss. Kaptein Markus Jonsson er trolig ute med et problem i leggen og akillesen. En skade som henger sammen med problemene Jonsson har hatt i bena tidligere i år.

— Vi håper Markus blir klar til de to siste kampene, sier Skarsfjord.

I tillegg ble keeper Piotr Leciejewski skadet (lag lenke) på slutten av fredagens trening. Han pådro seg en lårhøne, og dermed ligger det an til at Jørgen Mohus kan ta hans plass.

Antatt Brann-lag mot Hønefoss (4-4-2): Jørgen Mohus – Birkir Már Sævarsson, Simen Wangberg, Daniel Mojsov, Erdin Demir – Amin Askar, Fredrik Haugen, Stéphane Badji, Kristoffer Larsen – Erik Huseklepp, Martin Pusic.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk