Treneren må vrake to Brann-spillere - kun plass til én av dem

— Konkurransesituasjonen gagner alle, mener Fredrik Haugen.

Fredrik Haugen (t.v), Remi Johansen og Kasper Skaanes kjemper alle om å få starte mot Stabæk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Fredrik Haugen er tilbake etter en ufrivillig hvilehelg, men Kasper Skaanes ønsker å holde midtbanekameraten på benken.

— Jeg er her for å spille, det er det som er målet mitt. Vi må prestere på trening og i kamp. Det er så enkelt som at om vi ikke gjør det, så får vi ikke spille, sier Kasper Skaanes, som har startet begge kampene etter sommerpausen.

En ledig plass

Sivert Heltne Nilsen som midtbaneanker virker urokkelig og Kristoffer Barmen har tettet grepet rundt den ene indreløperposisjonen.

Brann og trener Lars Arne Nilsen møter Stabæk søndag.

Den siste plassen på Branns midtbane er det derimot stor konkurranse om. Dette bekrefter også Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Les også

Har kun spilt 184 minutter etter overgangen til Brann

— Vi har satt den defensive ankerplassen og Barmen har vært frisk på den ene indreløperplassen. Det er den siste indreløperplassen vi har hatt litt rotering på, sier han.

Fredrik Haugen, Kasper Skaanes og Remi Johansen ønsker alle å spille mot Stabæk. I tillegg har Daniel Braaten tidligere spilt indreløper med hell, men virker nå å være tiltenkt en rolle på kant.

Må overbevise treneren

BT skrev tidligere i uken om Remi Johansens mangel på tillit. Kun 184 minutter har det blitt på den tidligere Tromsø-spilleren.

— Jeg var forberedt på at det ville ta tid for meg, men selvfølgelig har jeg håpet på mer spilletid. At det skulle bli så lite var ikke ventet, men det har vært opp til meg å overbevise trenerne. Det er det nå også, sa Johansen onsdag.

Men det vil være overraskende om Nilsen velger noen andre enn Haugen eller Skaanes. Haugen melder seg i hvert fall klar til kamp.

— Formen er bra, men det er selvsagt ikke noe automatikk at jeg får spille. Vi vant jo sist uten meg, så det er treneren som bestemmer. Jeg er uansett hundre prosent klar til å spille, sier 24-åringen.

- Konkurransesituasjonen gagner alle

Han mener konkurransen om plassene er bra.

— Om jeg starter så gjør jeg det beste ut av det. Om jeg blir byttet inn, så får jeg heller avgjøre fra benken. Når jeg er på mitt beste, så vet jeg hva jeg kan gjøre. Treneren vet hva jeg står for, og velger ut ifra det han trenger til kampen. Den konkurransesituasjonen gagner alle, mener Haugen.

Respekten for treneren er stor blant de tre konkurrentene. Ingen ønsker å snakke seg inn på laget, og har stor tillit til at Lars Arne Nilsen vet hva som er best for laget.

— Nå er vi fem gode midtbanespillere, som kan prege kampene på ulike måter. Det at han (Lars Arne Nilsen) har mye å velge mellom, ser jeg bare på som en fordel. Så blir det opp til han å bestemme hvem som får spille, sier Skaanes.

Tre ulike alternativer

Brann-treneren er ikke kjent for å avsløre for mye av laguttaket før en kamp, men gir på oppfordring en generell vurdering av alternativene sine.

— Johansen er kanskje den mest målfarlige fra distanse, Haugen er den mest kreative, mens Skaanes løper mer enn de andre og har litt høyere frekvens i kroppen, sier han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk