Norsk sjakktalent fikk det tøft etter den oppsiktsvekkende seieren

Johan-Sebastian Christiansen er ute av storturnering i Russland.

Publisert: Publisert:

Her er Johan-Sebastian Christiansen i aksjon i en tidligere kamp. Foto: Maria Emelianova

Norske Johan-Sebastian Christiansen (nummer 400 på verdensrankingen) overrasket stort i første runde av verdenscupen og slo den polske stjernespilleren Radoslaw Wojtaszek, som er ranket som en av verdens beste.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, sa Christiansen til FIDE (Det internasjonale sjakkforbundet) etter den oppsiktsvekkende seieren.

– Johan-Sebastian slår en verdensstjerne; den beste i Polen. Dette er en spiller som har slått Magnus Carlsen. Utvilsomt en stor bragd, mente sjakkjournalist Tarjei J. Svensen om seieren.

Fikk det tøft

I andre runde fikk han det langt tøffere. Etter to partier mot russiske Kirill Alekseenko lørdag sto det 1–1, og de to måtte ut i omspill søndag.

– Det vil ikke bli lett. La oss si det slik, sa Magnus Carlsen underveis på Chess24s livesending lørdag.

Omspillet består av to partier hurtigsjakk først. Hvis ingen av spillerne klarer å avgjøre kampen i hurtigsjakk, spilles det to partier lynsjakk.

I det første partiet av omspillet gjorde Christiansen et dårlig trekk, og det preget resten av partiet. Alekseenko, som spilte med hvite brikker, fikk et overtak han aldri ga fra seg.

Måtte vinne

Dermed måtte Christiansen vinne neste parti for å henge med i turneringen, mens Alekseenko kun trengte remis for å gå videre til tredje runde.

Selv med hvite brikker klarte ikke Christiansen å legge tilstrekkelig press på russeren. Det endte med remis og dermed seier 2,5–1,5 til Kirill Alekseenko.

Flere av de beste sjakkspillerne i verden er fortsatt med i turneringen. Blant dem er Sergej Karjakin (Russland) og Levon Aronian (Armenia).

Publisert: