Fnyser av gammelt «kjøpelag»-stempel: – Et prakteksempel

Molde-direktør Ole Erik Stavrum føler Molde er kvitt stempelet som «kjøpelag». Eurosport-ekspert Joacim Jonsson synes klubben aldri burde fått merkelappen.

SLO ENGA: Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain, Marcus Pedersen, Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem jubler for 4–1 over Vålerenga i fjor sommer.
 • Sindre Øgar, VG
Publisert Publisert

– Det er bare Dag-Eilev (Fagermo) som henger igjen på den nå. Og han henger vel igjen så lenge han er fotballtrener i Norge, flirer Stavrum.

– Kritikken har stort sett kommet fra Fagermo, påpeker han.

Særlig fra midtbanen og fremover har Molde over tid hatt de samme nøkkelspillerne. Denne kvintetten har 910 kamper for Molde:

 • Etzaz Hussain, 243 kamper.
 • Eirik Hestad, 214 kamper.
 • Magnus Wolff Eikrem, 187 kamper.
 • Fredrik Aursnes, 184 kamper.
 • Ohi Omoijuanfo, 82 kamper.

– De vet hva som skal til når det stormer rundt dem, beskriver Molde-direktøren.

– Den offensive kraften, som har spilt så lenge sammen, og så stabilt godt over tid, en viktig faktor for klubben, sier han før torsdagens toppoppgjør mot Bodø/Glimt.

Stavrum bekrefter at klubben nå vurderer et konkret bud på Aursnes. 25-åringen, som er på utgående kontrakt, sier til VG at det må bli salg i sommer hvis Molde vil ha penger for ham.

Vålerengas Dag-Eilev Fagermo har tidligere «ertet» Molde med «kjøpelag»-uttalelser.

– Bare oljefondet er større enn lommeboken til Molde, sa den daværende Odd-treneren til VG i 2014.

Han mente klubben manglet tålmodighet til å vente på unge spillere, og VGs vareopptelling viste at klubben hadde hentet 33 spillere i løpet av to og et halvt år.

Siden 2018 har Molde hentet 22 spillere, både unge folk, som Albert Braut Tjåland og Anton Solbakken, og etablerte - som Eirik Ulland Andersen, Martin Bjørnbak, Erling Knudtzon, Ola Brynhildsen, Stian Gregersen, Ohi Omoijuanfo og Björn Bergmann Sigurdarson.

Profiler som Leke James, Ruben Gabrielsen og Daniel Chima Chukwu har forlatt klubben.

– Molde har aldri «fortjent» stempelet som kjøpelag. Klubben har vært et prakteksempel på hvordan man skal forholde seg til spillermarkedet, mener Eurosports ekspert Joacim Jonsson.

– Klubben har en klar strategi. En haug av spillere, som Hussain, Aursnes, Sheriff Sinyan, Marcus Holmgren Pedersen og Birk Risa, er hentet i ung alder med tanke på fremtidige salg, sier Jonsson, som mener Molde har handlet kvalitet til fornuftig pris og «rett og slett har vært bedre enn andre klubber på spillerlogistikk det siste tiåret».

– Men med kapital i ryggen har ikke risikoen vært like stor som hos andre?

Molde har hatt en fordel, for klubben har tålt å kunne bomme, medgir fotballeksperten.

Både trener Erling Moe og direktør Stavrum - begge med mange år bak seg i Molde - trekker frem viktigheten av lojalitet og kontinuitet, både på og utenfor (kunst)gresset.

– Vi har to eiere som har stått ved oss siden 1992, en styreformann som har vært i styret i 20 år, 74-årgangen med Jan Fuglset & co som fortsatt går på stadion - og folk som har stått vakt i den samme porten i 23 år. Totalen er kjempeviktig, sier Stavrum.

– Vi ønsker å få den kontinuiteten med oss ut på banen. Der har vi vært flinke de siste årene, og også bevisst, sier han.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Molde
 3. Bjørn Rune Gjelsten
 4. Fredrik Aursnes
 5. Magnus Wolff Eikrem
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 2. Seks hurtigtester var positive. PCR-testene var negative.

 3. På Nesttun gikk det helt galt. Branns nye mann endte på legevakten.

 4. Oslo-teater fikk mest koronastøtte i Bergen

 5. Nå kan det også gå mot slutten for fylkeslaget

 6. Koronakommisjonen: Har ikke tid til å granske Støre-regjeringen