Bodø/Glimt trakk Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen

Det ble en tøff trekning for regjerende eliteseriemester Bodø/Glimt. Det polske storlaget Legia Warszawa blir motstander i første kvalifiseringsrunde til Champions League.

TØFF TREKNING: Bodø/Glimt-spillerne, som her feirer en scoring mot Mjøndalen 13. juni, skal møte Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen.
 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Første kamp er på Aspmyra i Bodø 6. eller 7. juli. Kampene kan du se direkte på VG+.

– Vi gleder oss til dette, men vi har mange kamper i Eliteserien vi fokuserer på først. Vi kommer ikke til å bruke veldig mye tid på Legia Warszawa før den siste uken før hjemmekampen, sier sportssjef Aasmund Bjørkan til VG.

– På papiret er den en tøff motstander, men hvis vi skal nå langt i Europa må vi bare ta det som kommer. Vi har en fordel med at de ikke er i sesong. Det er veldig artig for oss å være med på dette, og vi skal bite fra oss, lover Bjørkan.

Legia Warszawa vant den polske ligaen med fem poeng ned til Rakow Czestochowa. Lagets største stjerne er spissen Tomás Pekhart, som banket inn 22 mål på 25 ligakamper forrige sesong. 32-åringen er en del av Tsjekkias EM-tropp, og satt på benken i hele kampen da laget åpnet med 2–0-seier mot Skottland mandag kveld.

Høyreback Josip Juranovic er med i Kroatias EM-tropp, men kom ikke på banen mot England i åpningskampen.

41 år gamle Artur Boruc er lagets keeper – han har spilt i Premier League for Bournemouth og Southampton, har flere sesonger i skotske Celtic og har 65 landskamper for Polen.

Røk ut mot Qarabag

Legia Warszawa klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League i oktober, men tapte 0–3 hjemme mot Qarabag fra Aserbajdsjan. Henning Berg trente for øvrig klubben i 2014/15-sesongen.

Bodø/Glimt var nærmere å kvalifisere seg for gruppespillet i Europa League, men tapte 2–3 i en høydramatisk kamp mot selveste Milan på San Siro. Der briljerte blant andre Jens Petter Hauge, som kort tid etterpå ble kjøpt av den italienske storklubben.

 • Første kvalifiseringsrunde til Champions League spilles 6./7. juli og returkamp 13./14. juli. Dersom Bodø/Glimt vinner er de klare for andre kvalifiseringsrunde, som trekkes i onsdag.
 • Dersom Glimt taper andre runde, så skal de forsøke å kvalifisere seg for nystartede Europa Conference League, som er hakket under Europa League
 • I andre kvalifiseringsrunde skal det være 26 lag, og kampene spilles 20./21. og 27./28. juli. Dersom Glimt kommer seg hit, og ryker ut, så får de muligheten til å kvalifisere seg for Europa League.
 • Kampene i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League trekkes 19. juli.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Champions League
 4. Norsk fotball
 5. Fotball
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. I sommer trente han med Brann. Nå er han klar for eliteserieklubb.

 2. Ras stenger veien mellom Aurland og Hol

 3. – Slik strømprisen er i dag, taper vi penger hver eneste gang turbinen snurrer rundt

 4. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

 5. Disse meglerne håver inn summer andre bare kan fable om

 6. «Åsane-spissen dukket opp i en dataanalyse. Nå er han proff i Nederland.»