Mareritt-retur for Ødegaard da Arsenal ble rundspilt

(Manchester City - Arsenal 5–0) Martin Ødegaard spilte knappe 70 minutter i sin Premier League-retur. Den utviklet seg til å bli et mareritt.

 • Daniel Nerli Gussiås, VG
Publisert Publisert

– Jeg tror aldri jeg har sett Arsenal svakere. Det er ingen intensitet og ingen vilje. De taper alle duellene og løper ikke nok, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb like før full tid.

– Måten dette skjer på er ikke Arsenal verdig, oppsummerte kollega Øyvind Alsaker, som naturlig nok pekte på manager Mikel Artetas posisjon.

Martin Ødegaard fikk tillit fra start i Premier League-returen. I likhet med resten av lagkameratene slet nordmannen mot den regjerende seriemesteren. Kampen var så godt som punktert etter elleve minutter. Da sto det 2–0 til hjemmelaget.

Granit Xhakas hodeløse taklingsforsøk på João Cancelo i 1. omgang gjorde vondt verre for gjestene, som måtte spille den siste timen med ti mann.

Dommer Martin Atiknson viste Granit Xhaka det røde kortet

Det tok bare knappe sju minutter før Ødegaard måtte se at Ilkay Gundogan sendte hjemmelaget i føringen. En eminent avlevering av Gabriel Jesus, som fikk tillit på topp i sin andre strake kamp, ble ekspedert i nettet av tyskeren med et eminent hodestøt.

Knapt minutter etter var doblingen et faktum. Ferran Torres fikk en fryktelig enkel jobb i det ballen havnet i beina hans inne på seks meter. Det hele oppstod etter at Arsenal-forsvarer Cedric Suarez satte ut rekkekameratene med en elendig berøring på Bernardo Silvas innsvinger. Bernd Leno i Arsenal-målet var sjanseløs fra kort hold.

Ilkay Gundogan stanget vertene i føringen på Etihad.

Da kampen nærmet seg 20 minutter, holdt City-sisteskanse Ederson på å rekke Arsenal et halmstrå. Brasilianeren var alt annet enn besluttsom med ballen i beina, og Emile Smith Rowe var centimetere unna å redusere da keeperen sendte ballen rett i beina på ham.

Vondt ble raskt til mye verre for gjestene ti minutter før hvilen. Granit Xhaka satte inn en helt uprovosert og hodeløs tofotstakling inn på Gabriel Jesus. Dommer Martin Atkinson var nådeløs. Pipeblåseren viste sveitseren det røde kortet, noe som var den 13.(!) gangen midtbanespilleren ble utvist hittil i karrieren.

Les også

Arsenal bekrefter Ødegaard-overgang – blir tidenes dyreste nordmann

Sveitseren tuslet slukøret av banen, og rakk sannsynligvis ikke å komme seg i dusjen en gang før det tredje sang i nettet bak Bernd Leno. Jack Grealish danset inn i feltet på mesterlig vis, før han serverte Gabriel Jesus inne i femmeteren. Spissen rakk til og med å rette opp en dårlig førsteberøring før han hamret ballen i nettet. Igjen var Arsenal-forsvaret utspilt.

Andreomgang var sju minutter gammel da Rodri viste høy klasse da han følsomt «curlet» ballen ned i Lenos høyre hjørne fra over 20 meter.

City fortsatte å dominere mot et tannløst Arsenal-lag, før Ferran Torres kronet det hele med sitt andre for dagen, og Citys femte med pannebrasken fem minutter før fulltid.

Dermed kunne Pep Guardiola innkassere tre nye poeng og sin andre strake 5–0-seier.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea362010673314270
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk
 1. Premier League
 2. Fotball
BT anbefaler

Byrådet vil begrense 17. mai-fyll. – Trist utvikling, sier komitéleder.

– Når folk på en nasjonaldag havner i fysisk håndgemeng, og det er flere tilfeller av slåsskamper i bybildet, er det ikke noe kjekt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Evakuerte bygg i Åsane i natt: – Flere sprekker

 2. Trikken skulle brukes til servering av øl og mat. I ni måneder har den stått tom.

 3. Han fikk tommelen opp for denne plattingen

 4. Far hennar (63) blødde i hel: – Kor mykje skal ein måtte mase for å få hjelp?

 5. – Geirmund betyr ingenting oppi dette

 6. Den nye NRK-sjefen elsker hverdager. Og tror ikke de vil endres av en månedslønn på 280.000 kroner.