Myrhol satte karrierepunktum: – Føles helt tomt

TOKYO/OSLO (VG) (Danmark – Norge 31–25) Norges OL-drøm tok slutt etter tapet for Danmark i kvartfinalen. Det betyr også at Bjarte Myrhol (39) og Magnus Jøndal (33) sine karrierer er over.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det føles helt tomt, sier Bjarte Myrhol til VG.

I kvartfinale-tapet mot Danmark avsluttet Myrhol en fantastisk karriere, som blant annet inneholdt to VM-sølv. Men OL-debuten ble ikke den avslutningen han hadde drømt om.

– Drømmene mine var ganske annerledes enn det her. Jeg drømte om medalje og at jeg kunne bidra til den. Men vi fikk aldri den riktige flowen i turneringen, sier Myrhol med et lite smil.

Tårene kom etter avskjeden som Skjern-spiller i Danmark. I OL-arenaen tok kapteinen et følelsesmessig mer kontrollert farvel med landslaget.

– Den følelsen kom ikke, sier han.

– Men det kommer nok noen tanker utover kvelden, sier Myrhol som blant annet har jobbet med psykolog for å forberede seg på karrierens aller siste kamp.

Samtidig ble han den spilleren med flest kamper for det norske herrelandslaget i håndball. Oppgjøret mot danskene var Myrhols 263. kamp for Norge – én mer enn keeperlegenden Steinar Ege.

– Helt ærlig er det noe jeg har kikket på de siste to årene og brukt som motivasjon. Det er en ære å gå forbi Ege, sier Myrhol. Han sluttet på 803 landslagsmål og ble etter tapet fleipet med av NRK-eskpert Håvard Tvedten som pustet lettet ut med sine 809 mål for Norge.

– Det er bare å ta av seg hatten. Det er en norsk håndballegende, sier Sander Sagosen til VG om Myrhol. Han beklaget at laget ikke klarte å gi de to veteranene en bedre avslutning.

Slutt er det også for kantspiller Magnus Jøndal, som i likhet med Myrhol legger opp.

– Jeg skulle gjerne spilt to kamper til før jeg ga meg. Sånn ble det ikke, og det er kjedelig, sier Jøndal til VG.

Dette sier danske Mikkel Hansen om avgjørelsene til Myrhol og Jøndal:

– Hvordan har det vært å være profesjonell håndballspiller, og spille for det norske landslaget?

– Det har vært veldig morsomt. Det har vært en drøm siden jeg var veldig liten, sier Jøndal. Han har allerede flyttet med familien fra Flensburg i Tyskland til Enebakk utenfor Oslo. Nå skal han jobbe som idrettsfagslærer på Bjerke Videregående i hovedstaden.

– Jeg vil ha en litt mer normal livsstil og har fri i helger, sier 33-åringen etter å ha scoret sitt 577. og siste landslagsmål. Følelsene tok ikke Norges ofte iskalde avslutter på venstrekanten.

– Jeg merket det litt når Danmark-spillerne kom og takket meg for karrieren etter kampen. Men det kommer nok mer når jeg setter meg på flyet og kommer hjem, sier han.

Norge sto ovenfor en mektig oppgave, da de doble verdensmesterne og regjerende olympisk mester Danmark sto på motsatt banehalvdel.

De norske gutta kjempet hardt, men fikk det veldig tøft mot de danske favorittene. Det hele toppet seg med Sander Sagosens røde kort drøye fem minutter før slutt. Han fikk tre utvisninger av tvillingsøstrene Bonaventura og sier han ikke skjønte så mye av noen av dem.

OPPGITT: Sander Sagosen måtte se de siste minuttene av kvartfinalen fra sidelinjen.

– Vi går tom for krefter. Danmark er bedre enn oss, så enkelt er det, sier Sagosen.

Les også

Folkebørsen: Operasjon klin umulig

Dermed endte det med exit i kvartfinalen, i det som var det norske herrelandslagets første OL-deltagelse siden 1972.

– Det er kjipt. Vi hadde drømt om mer. Det er bittert sånn det endte nå, sier strekspiller Magnus Gullerud til VG.

– Vi taper mot et bedre lag. Vi gjør det vi kan, men det holder ikke. I dag er vi bare ikke gode nok.

Hører hva verdens beste keeper, Niklas Landin, mener er nøkkelen til danskenes suksess her:

Sagosen scoret kampens første mål, men derfra gikk Danmark rett opp i 4–1. Sist lagene møttes vant Danmark med ni mål, og man kunne frykte at danskene skulle begynne å dra ifra allerede innledningsvis i kvartfinalen.

Heldigvis kriget Norge seg raskt tilbake, og utlignet til 6–6 etter ti minutter.

Resten av første omgang ble en tett affære, der danskene gikk til pause med ettmålsledelse: 13–12.

I andre omgang fikk Norge kjørt seg de første minuttene, og danskene brukte bare åtte minutter på å øke til en femmålsledelse.

Norge svarte med to raske scoringer, men kom seg aldri nærmere enn de tre målene takket være flere feil i angrep og gode redninger av Niklas Landin. Den danske målvakten reddet ni av de norske skuddene i kvartfinalen.

Etter to utvisninger tidlig i første omgang, levde Sagosen farlig resten av kampen. I 54. minutt kom den tredje, og da også det røde kortet.

– Å få to tominuttere skjer, men jeg synes alle tre er rimelig billige. Det er kjipt, sier Sagosen til TVNorge.

Fra sidelinjen måtte Norges største stjerne se at det endte med seksmålstap.

Norge må reise hjem, mens danskene kan forberede seg på semifinale mot Spania torsdag.

Publisert: