Førjulshelg i London? Disse seks opplevelsene garanterer julestemning

Prioriterer du disse seks stedene, blir London-turen en suksess.

For at øyeblikkene skal vare lenger enn noen minutter, gjelder det å ta bilder du kan hente frem igjen år etter år.
  • Elise Rønnevig Andersen
Publisert Publisert

Få byer sier julestemning som London. Byen tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år. Og i november og desember er folk flest ute etter det samme: En bit julemagi.

Men som man ofte hører: Hvis det ikke har skjedd på sosiale medier, så har det ikke skjedd. Derfor har vi funnet frem til stedene som sikrer deg at minnene varer lengre enn en helg.

Her er seks instagramvennlige steder som får deg i den rette julestemningen:

1. Covent Garden

Uansett hvor idyllisk det kan se ut på sosiale medier: London midt i juletider kan bli en litt slitsom affære når det føles som du stamper rundt i julegatene med halve Jordens befolkning.

Første bud er å dra bort fra folketunge Oxford Street. Befinner du deg øst i den travle gaten, er det ikke lange strekningen du må spasere for å komme til handelsområdet Covent Garden.

Her er tempoet roligere, bilene færre og gatene mer sjarmerende. Bruk gjerne litt tid i nisjebutikkene, kafeene og fargerike Neal’s yard – et av Londons koseligste smug. Det er nok av motiver å ta av.

Dra bort fra Oxford Street og til Covent Garden for å senke stressnivået. Avstanden er kortere enn du tror.

2. Natural History Museum

Vinterstid forvandles området foran National History Museum i South Kensington til en stor skøytebane. Kjøp billett til en rundtur på innsiden av museet og fortsett moroa utendørs. Banen åpner så tidlig som i oktober og holder oppe til klokken 22 hver dag frem til midten av januar. Det koster rundt en hundrelapp for en voksen, men det er billigere om du bestiller på nett i forkant.

Skøytebaner finner du også ved Somerset House, Tower of London og i Hyde Park. Sistnevnte er like fin vinter som sommer og tilbyr også julemarked og tivoli før jul. Finnes det en bedre oppskrift på julestemning?

National History Museum ligger i bydelen South Kensington.

Brunsjen på Feya smaker like godt som den ser ut.

3. Instagramvennlig brunsj

Du finner nok av steder som serverer den tradisjonsrike engelske frokosten bestående av egg, bønner og flesk. Men med Londons stadig voksende brunsj-tilbud er det nok av andre alternativer – ofte er de gjerne både sunnere og tar seg bedre ut på bilder.

Flesteparten av de nyåpnede brunsjkafeene legger ekstra mye arbeid i presentasjonen – det synes både på tallerken og i lokalene for øvrig. Vi besøkte Drunch i Mayfair og Feya i Marylebone. Begge lokalene var stappfulle. Her kan det lønne seg å undersøke muligheten for å bestille bord på forhånd.

Andre gode brunsj-bilder tar du på Elan Cafe, Aubaine eller Farm Girl.

Blomstrete lokaler går igjen hos flere kjente kafeer i London. Her fra Feya i Marylebone.

Luksusbutikken Cartier i Old Bond Street.

4. Julepyntede luksusbutikker og gater

Mange gjør unna førjulshandlingen i London. Få byer kan skilte med flottere kulisser i desember. I Bond Street ligger luksusbutikkene på rekke og rad. Flere av dem har anstrengt seg for å skinne ekstra for turister og lokale i høytiden.

Også Regent Street og Carnaby Street stikker seg ut i juletiden. Sistnevnte er kjent for å ha et nytt tema hvert eneste år.

I samarbeid med veldedighetsorganisasjonen «Project Zero» var Carnaby Street i 2019 pyntet med resirkulerbare materialer.

5. Middag på 34 Mayfair

Det mangler ikke på spisesteder i London. For å få den beste stemningen (og de fineste bildene) gjelder det å gjøre litt undersøkelser i forkant.

I Mayfair, like øst for Hyde park, kan du spise både lunsj og middag under en himmel av julekuler. 14.000 stykker for å være presis. 34 Mayfair er en av dem.

En annen anbefaling, som dessuten er nevnt i Michelin-guiden 2020, er Sketch ti minutters gange østover.

Motsatt vei, i bydelen Chelsea, ligger nok et alternativ: The Ivy Chelsea Garden. Restauranten pleier å gjøre mye ut av pyntingen og skifter gjerne tema hvert år.

Les også

Britene har aldri vært kjent for sitt kjøkken - unntaket er London. Her må du spise neste gang du besøker byen

Ingen by i verden tar imot flere nordmenn enn London. Men så er det da også en av verdens beste matbyer.
34 Mayfair ligger i South Audley Street like ved Grosvenor Square.

6. Avslutt kvelden på Coppa Club

Med utsikt til Tower Bridge på den ene siden og The Shard på den andre, lyser små igloer opp elvelangs på sørsiden av Themsen. Igloene er del av Coppa Clubs restaurantkonsept og dukket opp for rundt fire år siden. Med glitrende julelys og varme pledd er det ekstra koselig å trekke inn i en privat iglo når mørket senker seg, og kulden biter utenfor.

Er dere mange, får dere en iglo for dere selv. Er dere to, må dere regne med å dele med noen andre. Pass på å booke god tid i forkant. Det er alltids plass i restaurantlokalet, men igloene kan det bli ventetid på. Det er uansett en restaurantopplevelse verdt å vente på – om det så kun er for å ta en drink eller to.

I oppvarmede igloer kan julefreden senke seg for noen timer. Adresse? 3 Three Quays Walk, Lower Thames St, London EC3R 6AH.
Publisert

Mest lest

  1. Nyheter direkte

  2. Trafikken direkte

  3. Erik Ravnanger var overvektig og i elendig form før han møtte Benedicte Kristoffersen. Her er de på vei til sitt eget bryllup.

  4. Meklingen i oppgjørene for stat og kommune fortsetter på overtid

  1. London
  2. Jul
  3. Reisetips
  4. Førjulstid