Greske Nikos Loukas er ikke som andre mateksperter. Mens andre velger fancy restauranter, reiser Loukas over 180.000 kilometer hvert år på jakt etter god flymat.

Med 400 flyruter og over 50 flyselskaper i bagasjen har han smakt det meste som er å smake over 10.000 fot.

Disse bør du velge bort

– Jeg har egentlig ikke opplevd mange dårlige måltider for å være ærlig, men to stykker skiller seg ut: Air India og Ukraine International Airlines. Sistnevnte var skikkelig ekkelt. Jeg er ganske eventyrlysten, men denne gangen rørte jeg ikke måltidet i det hele tatt, sier Loukas.

Men ifølge matanmelderen er dette unntakene.

For flymat trenger ikke nødvendigvis være en smakløs affære – i hvert fall ikke hvis man velger en av disse fem flyselskapene, som er hans topp fem favoritter:

1. Aegean Airlines

2. SAS

3. Austrian

4. Air Europa

5. Turkish Airlines

FORNØYD: – Vi har gjort en ganske grundig prosess hvor våre reisende har kunnet velge blant friske rene lokale smaker, i menyer som tilpasses hvor vi flyr og flygningenes lengde, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.
Halvor Solhjem Njerve

SAS: – Veldig hyggelig

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, synes det er stas å bli rangert blant topp fem på flymat.

– Vi vet jo at både mat og drikke smaker annerledes i 10.000 meters høyde, noe vi også tar hensyn til når vi setter sammen menyene i samarbeid med lokale produsenter og skandinaviske leverandører. Det er riktig gledelig at dette også faller i smak også hos den greske flymatspesialisten.