Stem på Bergens beste scene­favoritt

Scenene i Bergen, Bergen Teaterforening og BT deler årlig ut Publikumsprisen. Her er de nominerte.

Stem på din favoritt ↓

Hvem vil du avgi din stemme til?

Velg én kandidat i listen under, og avgi din stemme nederst på siden. Du kan kun stemme på én kandidat, og du må være innlogget for å kunne stemme.

Sigurd Sele (45)

Sigurd Sele (45) fra Bømlo er sanger og skuespiller. Aktuell med «Min Kenneth» på Det Vestnorske Teateret. «Med eit sterkt personleg engasjement skildrar Sigurd Sele si oppleving av å vekse opp på same øy som sitt store førebilete, Kenneth Sivertsen», heter det i teaterets begrunnelse.

Stine Robin Eskildsen (32)

Stine Robin Eskildsen (32) er skuespiller ved Den Nationale Scene. Aktuell med «Sult» og «Alt skal brenne». «I alle forestillinger spiller Stine Robin med stor autoritet og scenisk selvklarhet, som man ellers bare ser hos eldre og mye mer erfarne skuespillere», skriver DNS i sin nominasjon.

Shlomi Ruimi (43)

Shlomi Ruimi (43) er prøveleder og tidligere danser på Carte Blanche. Ruimi er også kjent som drag queen-fenomenet Mimi Devine. «Mimi Devine makter å bygge ned fordommer og fremmer allmennmenneskelige trekk i skeiv kultur på en måte som gjør at publikum både ler og gråter uten å skjønne helt hva som beveger dem så sterkt», skriver BIT Teatergarasjen i sin begrunnelse.

Dominika Natalia Minkacz Sira (41)

Dominika Natalia Minkacz Sira (41) er utdannet skuespiller og dukkefører i Polen, hennes opprinnelige hjemland. Hun er også grunnlegger av Open Window Theatre. «Helt fra starten av har Dominika vist seg som et friskt pust og en viktig ressurs i Bergen by, og engasjementet strekker seg langt utenfor kompaniets grenser», begrunner Cornerteateret.

Kvinner på randen

Kvinner på randen er en skuespillertrio bestående av Marit Voldsæter (55), Elisabeth Moberg (57) og Kjersti Berge (60). De startet opp i 1996, og feiret 25 år i 2021. «I jubileumsforestillingen har vi fått gjensyn med noen av deres mest kjente og kjære karakterer fra scene og tv», skriver Ole Bull Scene.

Hanne Oline Mellingen (31)

Hanne Oline Mellingen (31) er sykehusklovn, frilans skuespiller og sanger fra Bergen. Fyllingsdalen Teater fremhever i sin begrunnelse at «hun har levert en strålende tolkning» i rollen som «Cecilia» i «Hekseringen», og i den dypt komiske rollen som «Lilly» i musikalen «Annie».
Velg en nominert å stemme på.