Økonomi

Færre uten jobb

Antall arbeidsledige har som ventet fortsatt å falle utover høsten og teller nå 110.000 personer. Samtidig kommer flere og flere i arbeid.
Abonnent
Økonomi

Norgeshistoriens største gruppesøksmål i gang

Saken mot DNB er viktig for å sikre maktbalansen mellom småsparere og finansinstitusjonene, mener Forbrukerrådets advokat Steinar Mageli.
Abonnent
Økonomi

Her jobber eiendomsmeglerne som tjener mest

Særlig ett selskap utmerker seg på lønnstoppen for byens 100 best betalte meglere. Men nye digitale løsninger kan by på utfordringer for dagens meglere.
Abonnent
Økonomi

Ap sier nei til Tesla-avgift

– Det er for tidlig å fjerne avgiftsfritaket, sier Aps energi- og klimatalsmann Espen Barth Eide. Partiet går mot Regjeringens forslag om en ny «Tesla-avgift» på tunge elbiler.
Abonnent
Økonomi

Tror gigantene vil knekke Vipps

– Vipps har begynt dødskampen, og vil ikke være i markedet om tre–fire år, sier NHH-professor Tor W. Andreassen.
Abonnent
Økonomi

Ny øl-razzia hjå Ringnes

For andre gong har Konkurransetilsynet tatt beslag i bevis hjå Ringnes. Bryggjeriet er mistenkt for å ha utnytta marknadsmakta.
Abonnent
Økonomi

Synes ikke synd på Lindås

Siv Jensen synes ikke synd på Lindås kommune, som ligger an til å miste drøye 160 millioner kroner i eiendomsskatt fra Mongstad.
Abonnent
Økonomi

Norwegian og pilotforeningen enige om ny tariffavtale

Norwegian Pilot Services og den skandinaviske pilotforeningen Norwegian Pilot Union er blitt enige om rammene for en ny treårig tariffavtale.
Abonnent
Økonomi

Satser på sol i fjorden

Osterøy vil bli vertskap for fullskala solcelleanlegg til sjøs. Norske gründere vil deretter erobre asiatiske byer med ny teknologi.
Abonnent
Økonomi

Så mye tjente topplederne i bergensregionen

Det er selskapene som selger fisk som har de beste betalte toppsjefene. Alf-Helge Aarskog (50) i Marine Harvest tjente i fjor 27 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Milliardærfamiliene i Hordaland

De få dynastiene i Hordaland som operer med milliarder har etternavnene Mohn, Møgster, Eide Knudsen, Rieber, Grieg og Friele.
Abonnent
Økonomi

Søskenpar ble 70 millioner kroner rikere på ett år

Barna til Nesttuns største eiendomsutviklere sitter nå på verdier for flere titalls millioner kroner. Sjekk listen over de yngste millionærene i Bergen.
Abonnent
Økonomi

Denne 24-åringen troner på formuetoppen i Norge

Salmar-arvingen 24 år gamle Gustav Magnar Witzøe inntar formuetoppen i Norge, solid foran gamle travere som Trond Mohn og Kjell Inge Røkke.
Abonnent
Økonomi

Skattelistene: Sjekk toppene i Sund

Søk opp hvem som tjente mest, har høyest formue og skattet mest i Sund kommune i fjor.
Abonnent
Økonomi

Dette er Voss sin rikeste mann

Søk opp hvem som tjente mest, har høyest formue og skattet mest i Voss kommune i fjor.
Abonnent
Økonomi

Fiskeformuene har gått i været på Vestlandet

Både fiskere og oppdrettere håvet godt inn inn penger i 2016. Vestlandske oppdrettere gjør sitt inntog blant milliardærene.
Abonnent
Økonomi

Marine Harvest må betale millionbot

EU-retten har opprettholdt boten på 188 millioner kroner ilagt Marine Harvest. Ved en eventuell anke vil endelig dom komme i 2018.
Abonnent
Økonomi

Få nye signaler om renten fra Norges Bank 

For ellevte gang holder Norges Bank styringsrenten på rekordlave 0,5 prosent. Banken gir ingen klare signaler om når renten kan bli endret. 
Abonnent
Økonomi

Over en milliard i pluss for Norwegian

Flyselskapet Norwegian hadde i tredje kvartal rekordstor omsetning og fikk et resultat på 1,351 milliarder kroner før skatt.
Abonnent
Økonomi

Nordea skal slanke bort 6000 jobber

Den nordiske storbanken Nordea varsler at konsernet skal kvitte seg med 6000 ansatte og konsulenter.
Abonnent
Økonomi

Statoil-resultat gjør et kraftig hopp

Statoil kunne torsdag rapportere om et justert driftsresultat på 2,3 milliarder dollar (18,4 milliarder kroner) for tredje kvartal. Det er nesten fire ganger så høyt som for samme periode i fjor.
Abonnent
Økonomi

Hydro med resultatnedgang på 484 millioner kroner

Økte råvarekostnader og en svekket dollar er to av grunnene til Hydros resultatnedgang på 484 millioner kroner fra andre til tredje kvartal i år.
Abonnent
Økonomi

Sparebanken Vest rigger seg til bankeksplosjon

Sparebanken Vest gikk over en halv milliard kroner i pluss fra juli til september. Det kommer godt med, for neste år kan konkurransen bli knallhard.
Abonnent
Økonomi

Ny redningsplan, men fortsatt skummelt i Norske Skog

Et flertall av obligasjonseierne og aksjonærene i Norske Skog ble endelig enige om en redningsplan. Men fortsatt må flere si ja for at den skal bli en realitet.
Abonnent