Ung kvinne skutt under pågripelse utenfor Paris

En ung kvinne er skutt og såret under en pågripelse i forbindelse med funnet av en bil lastet med seks gassflasker i Paris.

Publisert Publisert

Franske soldater patruljerer foran Notre-Dame-katedralen i Paris. Arkivfoto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix Foto: PHILIPPE WOJAZER / X00303

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Til sammen fem personer er pågrepet etter det mistenkelige funnet nær Notre-Dame-katedralen i den franske hovedstaden søndag. Tre av de pågrepne er kvinner og politiet har etterlyst ytterligere én kvinne i saken.

En 34 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne ble pågrepet tirsdag og har ifølge fransk politi tilknytning til et radikalt islamistmiljø.

Mannens bror og hans kjæreste, begge 26 år gamle, ble pågrepet nær Montargis, cirka 110 kilometer sør for Paris, natt til torsdag.

Unge søstre

Fransk politi gikk samtidig ut med etterlysning av to andre kvinner, begge døtre av mannen som eide bilen gassflaskene ble funnet i. Faren, som også har vært inne til avhør, beskriver de to unge kvinnene som radikaliserte.

Les også

Clinton mener IS-lederen må drepes

Den ene av kvinnene ble skutt og såret da hun ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld, angivelig etter å ha satt seg til motverge og lettere såret en politimann med kniv.

Ingen bombe

De seks gassflaskene ble funnet i en gammel Peugeot 607, som sto parkert uten bilskilter nær Notre-Dame-katedralen. Gassflaskene var imidlertid ikke koblet til noen detonator og det var derfor ikke snakk om en bombe.

I bilen ble det også funnet en bok med notater skrevet på arabisk, men det er uklart om denne knytter noen av de pågrepne til ytterliggående islamistgrupper som IS.

Franske myndigheter er i høy beredskap på grunn av trusselbildet i landet. Statsminister Manuel Valls gjentok tidligere i uka på fransk TV at «terrortrusselen mot Frankrike aldri har vært så stor».

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Tysk sikkerhetstjeneste: Islamister forsøker å rekruttere flyktninger

BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

  1. Frankrike
  2. Terrorisme