Ifølge innbyggere i Bamako har plyndringen ført til mangel på enkelte varer i byen. Bensinprisene doblet seg på 24 timer.

— Jeg er sjåfør, men har ikke bensin til bilen. Jeg har ikke engang bensin nok til motorsykkelen slik at jeg kan komme meg hjem, sa Youssouf Diawara mens han sto i kø for å kjøpe bensin fredag.

Selv om de aller fleste butikker, bensinstasjoner og forretninger holder stengt, måtte noen innbyggere ut for å skaffe seg nødvendige varer.

— Folk er redde på grunn av soldatene. Noen ganger tar de det som er i bilen, eller de tvinger deg til å gå ut slik at de kan ta bilen. Noen ganger bryter de seg inn i butikker, fortalte innbyggeren Adamo Quindo.

Hærlederen Amadou Sanogo oppfordret fredag til en stans i plyndringen. Umiddelbart kunne oppfordringen se ut til å ha hatt effekt, og det ble meldt om mer ro i gatene i hovedstaden fredag kveld. På et varehus i hovedstaden ble 20 sivile personer arrestert da de forsøkte å ta varer.

En gruppe soldater tok kontroll over presidentpalasset i Bamako natt til torsdag. De erklærte at president Touré var avsatt og innførte portforbud over hele landet.