Minst seks palestinere ble drept i israelske angrep natt til onsdag. To menn ble drept da israelske fly bombet et hus i Rafah helt sør på Gazastripen, og kort tid etter ble en ung palestiner drept i et annet angrep.

Senere på natta ble nok en palestiner drept i et angrep mot Rafah og en 19-åring ble drept i et angrep mot farens hus i Khan Yunis. En annen mann ble drept av en israelsk stridsvogngranat i Khan Yunis.

Bombet Hamas-ledere

Israelske kampfly la natt til onsdag også hjemmet til Hamas-lederen Mahmud al-Zahar i Gaza by i grus. Ingen befant seg i huset da angrepet fant sted, opplyser palestinske øyenvitner og sikkerhetskilder.

Israelske kampfly skal ha angrepet hjemmene til tre andre Hamas-ledere natt til onsdag, men ingen skal ha blitt drept i disse angrepene.

77-åring drept

Fem palestinere ble drept i israelske angrep mot Gazastripen tirsdag, blant dem en 77 år gammel mann. Fire mennesker ble også drept i et israelsk flyangrep på Golanhøydene i Syria tirsdag.

Israel fikk også sitt første dødsoffer tirsdag, da en 37 år gammel mann som var på vei til Gaza-grensen for å dele ut godteri til israelske soldater, ble drept i et palestinsk rakettangrep.

To av tre sivile

75 prosent av de drepte på Gazastripen de siste åtte dagene, var ifølge FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA) sivile. 38 av de drepte var barn.

Nærmere 1.400 palestinere er såret i angrepene, rundt 650 av dem kvinner og barn.

Ifølge OCHA har 18.000 palestinere nå søkt tilflukt i skoler på Gazastripen, men heller ikke disse går fri av de israelske angrepene.

79 skoler og 23 helsesentre har hittil fått materielle skader i angrepene, mens 1.370 bolighus er lagt i grus eller påført store skader.