— Jeg satt i stolen, så det gikk bra med meg. Men de som sto var jo rene bowlingpinnene, sier Brekke til NRK.

— Vi visste ikke hva som skjedde, vi krasjet jo rett inn i kaien i full fart, fergen bremset ikke ned en gang, fortsetter han.

Ifølge samferdselsmyndighetene i New York er to personer kritisk skadd og ni andre alvorlig skadd. Resten har moderate til lettere skader.

Voldsomt rykk

Passasjerer forteller at de merket et voldsomt rykk idet fergen skulle legge til kai sør på Manhattan i morgenrushet onsdag.

— Det gikk i grunnen fra 100 kilometer i timen til bråstopp, forteller Steve Mann, som var om bord i fergen.

— Folk fløy omkring da vi traff kaikanten, sier han til New York Times.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har fått noen melding om at nordmenn ble skadd i ulykken.

Stor flenge

New Yorks samferdselsbyråd Janette Sadik-Khan sier at ferja hadde en fart på mellom 9 og 13,5 knop da den forsøkte å legge til kai første gang. På andre forsøk braste den inn i en utstikker som flenget opp skroget.

Siden ulykken skjedde idet fergen skulle legge til kai, hadde mange av passasjerene reist seg opp og sto klare ved utgangen. Det førte til at mange falt ettersom de ikke hadde noe å holde seg fast i.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Ifølge den amerikanske kystvakten var det 326 passasjerer og et mannskap på fem om bord da ulykken inntraff. Ferja tilhører selskapet Seastreak Ferry og går i rutetrafikk mellom New Jersey og New York.

På bårer

Talsmann for den amerikanske kystvakten Charles Howe sier til TV-kanalen NY1 at ulykken skjedde rett før klokken 09 lokal tid da ferja kjørte inn i utstikker 11 på nedre Manhattan, nær Wall Street.

Politi, brannmenn og ambulansepersonell kom raskt til ulykkesstedet og evakuerte skadde fra båten på bårer.

Mange av passasjerene la også ut meldinger på sosiale medier.

— Jeg var på fergen. Fløy tre meter. Det var fryktelig. Kneet er ødelagt, på vei til sykehuset. Men mange er flere skadd, skriver Stephanie Agresta på sin Facebook-side.

KRASJET: Fergen fra New Jersey fikk en stor flenge akter i skroget da den braste inn i kaikanten på Manhattan onsdag.
REUTERS