Den rødgrønne posisjonen 44,9 prosent av stemmene, mens den borgerlige alliansen får 39,3 prosents oppslutning, ifølge målingen, som er laget av YouGov for Metro.

Målingen kom fire timer før valglokalene stenger, men stemmer overens med meningsmålingene i forkant av valgdagen.

Hvis målingen er i tråd med det endelige resultatet, betyr det at de rødgrønne vil få 165 mandater av de 349 i Riksdagen.

Socialdemokraterna får 29,6 prosents oppslutning i målingen, mens Moderaterna får 20,6 prosent. Sverigedemokraterna får 10,4 prosents oppslutning, og ligger an til å havne i vippeposisjon i den svenske nasjonalforsamlingen.

— Kaldere

Svenskene strømmet til valglokalene søndag, og mange av dem NTB møtte var klar for et regjeringsskifte.

— Samfunnet har blitt kaldere og hardere. De rike har det bedre og de fattigere har det dårligere, sier Katarina Sandberg i hipster-bydelen Södermalm i Stockholm. Hun er lei av den borgerlige alliansen og stemte på Feministiskt initiativ (FI) og regjeringsskifte.

Det gjorde også Kina Sjöström, som har tatt med seg barna Tove (13) og Ellen (1) til valglokalet i Förskolan Björngården.

— Det viktigste er at velferden vår holder på å bli plukket fra hverandre. Klasseskillene vokser i Sverige, og det synes jeg er ille. Jeg tror det kommer til å bli et skifte i dag, jeg håper det, sier hun til NTB.

Selv om FI neppe kommer inn i Riksdagen, tyder meningsmålingene på at de rødgrønne partiene kommer til å vinne valget.

Må få skifte

Dermed kan Sverige få en regjering med Socialdemokraterna og Miljöpartiet, med SVs søsterpart Vänsterpartiet som støtteparti.

Tina og Jonas Jonsson, et par i 50-årene som begge jobber i helsesektoren, stemte på Vänsterpartiet. De mener tiden er overmoden for et skifte.

— Det er et parti som ikke synes man skal privatisere masse skoler og helse- og omsorg. Det er det absolutt viktigste, sier Tina Jonsson.

De to mener den borgerlige koalisjonsregjeringen, Alliansen, har klart seg dårlig, bygd ned fungerende velferdssystemer og skapt en myte om valgfrihet.

Tina Jonsson har likevel ingen forventninger til Stefan Löfven.

— Men det kan jo ikke bli verre, konstaterer hun.

- Bra valgkamp

Statsminister Fredrik Reinfeldt stemte ved Tibble videregående skole i Täby utenfor Stockholm.

— Det har vært en veldig bra valgkamp både for Moderaterna og Alliansen, fremholdt han. Utfordreren Stefan Löfven stemte allerede tidlig søndag morgen i sitt valglokale i Stockholm.

— Jeg har hele tiden sagt at valget kommer til å bli kjempevanskelig. Det er derfor vi må stå på og jobbe helt til siste slutt, sa han.

Ifølge målingene ser ingen av de to blokkene ut til å kunne få over 50 prosent av stemmene. Dermed kommer trolig Sverigedemokraterna (SD) på vippen, men ingen av blokkene vil samarbeide med dem.

Löfven har invitert både Centerpartiet og Folkpartiet til samarbeid over blokkgrensen, men foreløpig blitt møtt med en kald skulder. Mange tror derfor at en svak rødgrønn mindretallsregjering kan få problemer med å få flertall for sin politikk.

Har stor støtte

Selv om de rødgrønne er i tet, har også Alliansen mange støttespillere på Södermalm. Monica Bakset stemte på liberale Folkpartiet, som er med i Alliansen.

Hun er bekymret for «Sverigedemokraternas smarte propaganda», og for at en eventuell rødgrønn regjering vil skape problemer på arbeidsmarkedet.

— Vi vet ikke hva som kommer til å gjelde, for de har ikke sagt hva de står for, sier hun. I likhet med mange andre NTB treffer, mener hun at Alliansen har skjøttet økonomien godt.

Andreas Mannerström stemte på Kristdemokraterna, også de i Alliansen, på grunn av partiets familiepolitikk.

— Alliansen har klart seg bra når man ser på Sveriges økonomi. Skolen har de ikke klart like bra, sier han. (©NTB)