Elise Stefanik, som tidligere har vært praktikant hos president George W. Bush i Det hvite hus, slo sin demokratiske rival, filmprodusenten Aaron Woolf, i sin valgkrets i den nordlige delen av New York.

Stefanik slo dermed rekorden til Elizabeth Holzman fra Brooklyn som ble valgt i 1972 da hun var 31 år gammel.

Unge menn

Den yngste mannlige kongressrepresentanten noensinne var William Charles Cole Claiborne som var 22 år gammel da han ble valgt i 1797, til tross for at han var for ung. Flere har de siste årene blitt valgt da de var 25 eller 26 år gamle.

I henhold til USAs grunnlov må man være 25 år for å bli medlem av Representantenes hus og 30 for å bli senator.

Svart seier

I South Carolina ble en annen milepæl rundet. For første gang siden den amerikanske borgerkrigen er det valgt en svart senator fra sørstatene. Tim Scott fra South Carolina er dermed historisk.

FØRSTE SVARTE: Tim Scott blir første fargede senator fra sørstaten South Carolina siden slavene ble frigitt.
scanpix

Den 49 år gamle republikaneren ble utnevnt til midlertidig senator i 2012, etter at den forrige senatoren fra South Carolina gikk av.Tirsdag vant han velgernes gunst og ble med det den første folkevalgte svarte senatoren fra sørstatene siden den amerikanske borgerkrigen tok slutt i 1877.

Tim Scott er sønn av en hjelpepleier og vokste selv opp i fattigdom. For det republikanske partiet, som lenge har kjempet mot stempelet som et parti for de hvite, er han derfor gull verdt.

Scott står i sterk kontrast til senatoren som i flere tiår representerte South Carolina i Kongressen. Strom Thurmond var i mange år en iherdig motstander av å gi USAs svarte rettigheter og kjempet hardt for segregering.