Regjeringsstyrker utsatte bydelene Shaar, Tariq al-Bab, Sakhur og Bustan al-Qasr for tungt bombardement søndag, i det som er fjerde dag av bakkeoffensiven mot områdene der opprørerne i Den frie syriske hæren (FSA) fortsatt er til stede.

Ifølge den britiskbaserte aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble en oberst i den syriske hæren drept i et opprørsangrep i bydelen Safira.

Samtidig er det vanskelig å komme i kontakt med folk som befinner seg i Aleppo, Syrias største by og handelssentrum.

— Siden søndag morgen er all form for kommunikasjon kuttet i Aleppo og i store områder i provinsen, opplyser SOHR.

Nye trefninger i Damaskus

Også i hovedstaden Damaskus fortsatte kampene søndag med eksplosjoner i forstedet Harasta og trefninger i bydelen al-Qadam. Det ble også hørt skuddvekslinger i al-Tal, en liten by i utkanten av Damaskus der 15 sivile mistet livet i granatangrep lørdag.

Minst 13 personer ble drept i Syria søndag, ifølge SOHR. Blant dem seks soldater som døde da opprørere angrep kolonnen deres i byen Deraa sør i landet.

Lørdag ble i alt 148 mennesker drept, av dem 85 sivile, ifølge SOHR.

- Likvidasjoner i Homs

Den syriske opposisjonen og aktivistgrupper hevder samtidig at regjeringstilknyttet milits har likvidert minst ti sivile i byen Homs sentralt i landet.

— Militsen arresterte rundt 350 personer fra bydelen Shamas, samlet dem i på en gårdsplass og skjøt ti av dem, heter det i en uttalelse fra aktivister i Den syriske revolusjonens generalråd.

— Skjebnen til de omkring 340 andre sivile er ikke kjent, men vi frykter at de kan ha fått samme endelikt som de ti martyrene, sier aktivistene videre.

Advarer mot massakre

Også opposisjonsbevegelsen Syrias nasjonalråd (SNC) kommer med lignende opplysninger.

— Regimehæren sendte ut beskjed fra moskeene i området at alle unge menn skulle komme ut i gatene med hendene bak hodet, opplyser SNC.

SNC-talsmann Kassem Saadeddine varsler at en massakre kan være under oppseiling i Shamas.

Det er sterke restriksjoner på utenlandske medier i mange deler av Syria og derfor vanskelig å få opplysninger bekreftet fra uavhengig hold.

Ifølge aktivister er minst 21.000 personer drept i den 17 måneder lange konflikten i Syria.