— Vi har høy beredskap nå. Jeg vet at mange der ute er engstelige, sier Mitch Landrieu, ordfører i New Orleans.

Det er ventet at «Isaac» vil ha nådd orkan styrke når uværet treffer den amerikanske kysten i midten av uken.

Tre delstater har erklært unntakstilstand, og folk som bor i utsatte deler av Alabama har fått ordre om å evakuere. Myndighetene i Louisiana anbefaler frivillig evakuering i områder som kan bli rammet av orkanen.

Forberedelsene vekker vonde minner om orkanen «Katrina», som rammet kysten ved New Orleans 29. august 2005. Svak beredskap bidro til at byen ble oversvømt og 1.800 mennesker mistet livet.

Endret programmet

I Florida har «Isaac» tvunget Republikanerne til å endre programmet på landsmøtet hvor Mitt Romney offisielt skal utpekes som partiets presidentkandidat.

Så langt ser det ut til at delegatene i byen Tampa vil slippe unna det verste uværet. Men de kan få svært kraftig regn, og Romney risikerer at Isaac stjeler oppmerksomheten fra hans politiske budskap.

I helgen, da Isaac fortsatt var en tropisk storm, førte kraftig vind til at flere hundre flyginger måtte kanselleres sør i Florida. Over halvpartene av restaurantene i det populære turistområdet Key West måtte stenge dørene.

På øyene i Karibia mistet flere titalls mennesker livet da uværet feide over Haiti. Mandag var det bekreftede antallet døde steget til 19.

I Den dominikanske republikk omkom ordføreren i en by utenfor hovedstaden Santo Domingo da han forsøkte å redde en person fra en oversvømt elv.

Hamstrer mat

Oljeplattformer i Mexicogolfen kan ble stengt som følge av uværet, og situasjonen beskrives som den mest alvorlige siden 2008. Da ble produksjonen forstyrret i flere måneder i kjølvannet av orkanene Gustav og Ike.

I byen Gulfport i delstaten Mississippi meldes det om kaotiske tilstander i supermarkeder hvor folk forsøker å hamstre vann og mat i tilfelle de blir isolert eller uværet tvinger butikkene til å stenge.

Lenger inne i landet håper tørkerammede amerikanske bønder at Isaac skal bringe med seg lenge etterlengtet nedbør.

Men det er fortsatt usikkert om bøndenes bønner vil bli hørt, og for mange kommer regnet for sent.

Siden avlingene allerede er svekket av tørken, kan regnet i verste fall føre til ytterligere skader hvis nedbøren blir for kraftig.

«KATRINA»: Slik så det ut i New Orleans for syv år siden.