Området der det nå letes, ligger 1100 kilometer lenger nordøst enn det tidligere søkeområdet, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider fredag. Flyttingen bygger på nye analyser av radarobservasjoner som viser at flyet beveget seg raskere enn tidligere antatt.

Det kan derfor også ha brukt opp drivstoffet tidligere.

«Raskere»

Inntil fredag morgen lokal tid hadde søket vært konsentrert om et område rundt 2500 kilometer sørvest for byen Perth på vestkysten av Australia.

Vrakrester er observert fra flere satellitter, men søket måtte innstilles som følge av tordenvær og kuling torsdag. Men natt til fredag bedret været seg, og ved daggry gikk flere fly på vingene igjen, opplyste hovedredningssentralen i Australia.

— Den nye informasjonen er basert på analyse av radardata mellom Sør-Kinahavet og Malakkastredet før kontakten forsvant, heter det i en kunngjøring fra redningsledelsen. Det nye søkeområdet er på hele 319.000 kvadratkilometer.

Satellittbilder

Hva som skjedde med flyet er fortsatt et mysterium, men mye tyder på at kommunikasjonssystemet om bord ble skrudd av med vilje, og at flyet deretter endret kurs.

En fransk satellitt observerte også over hundre gjenstander i sjøen, drøyt 2.500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst.

De største gjenstandene skal være over 20 meter store, og teorien er at det dreier seg om vrakrester fra det styrtede flyet.