I alt fire personer er funnet døde etter at en britiskregistrert BMW ble angrepet av ukjente gjerningsmenn i Chevaline sørøst i Frankrike onsdag.

Tre av dem satt i bilen, to kvinner og en mann. En åtte år gammel jente ble funnet alvorlig såret like ved bilen, mens hennes fire år gamle søster er fysisk uskadd.

Den eldste av de to drepte kvinnene hadde både svensk og irakisk pass, opplyste fransk politi på en pressekonferanse torsdag.

Brutalt

Angrepet beskrives som svært rått og brutalt, og ifølge etterforskningsleder Eric Maillaud var det ingen tvil om at angriperne ønsket å drepe. Han kan imidlertid ikke fastslå om drapene ble utført av profesjonelle.

Det fjerde offeret var en syklist som ble funnet like ved. Han er identifisert som en trebarnsfar i 40-årene fra området. Trolig ble han drept fordi han uforvarende ble vitne til hendelsen.

Mannen som ble funnet drept i førersetet, er identifisert som 50 år gamle Saad al-Hilli. Han er født i Bagdad, men bosatt i Claygate i Surrey sør i England.

Stabil

Den sårede åtteåringen er innlagt på sykehus med brudd på hjerneskallen og store hodeskader etter å ha blitt kraftig banket opp. Hun ble også skutt i skulderen.

Fireåringen ble ikke oppdaget av politiet før etter cirka åtte timer. Helt urørlig og uten en lyd hadde hun holdt seg skjult på gulvet i bilen, under beina til sin døde mor. Ifølge fransk politi smilte hun og snakket engelsk da hun ble tatt hånd.

— Hun hørte lyder og rop, men hun kan ikke fortelle oss noe mer enn det. Hun er bare fire år gammel, sier etterforskningsleder Eric Maillaud.

Fireåringen skal ha vært i sjokk etter angrepet. Åtteåringens tilstand beskrives som stabil. Hun er utenfor livsfare, men holdes bevisstløs ettersom hun skal gjennom flere operasjoner på et sykehus i Toulouse.

Rettsmedisinere

Det var først da rettsmedisinere skulle begynne å undersøke bilen at fireåringen ble oppdaget. Ifølge politiet hadde de tittet inn gjennom vinduene uten å se tegn til liv, og man ventet lenge med å åpne bilen i frykt for at de sønderskutte vinduene skulle falle ut og ødelegge bevis.

Det ble også brukt et helikopter med et spesialkamera for å avdekke om noen inni bilen hadde overlevd angrepet, men uten at jenten ble oppdaget.

Politiet kjenner fortsatt ikke bakgrunnen for skytedramaet. Det har blitt spekulert på om familien er blitt utsatt for et mislykket ran eller om angrepet var planlagt og målrettet. En annen teori er at familien kan ha blitt vitne til en narkotikahandel, opplyser en politikilde til radiostasjonen Europe 1.

Bilen ble oppdaget av en syklist ved firetiden onsdag ettermiddag. Syklisten var britisk og veteran fra det britiske luftvåpenet RAF, ifølge politiet.

Flere øyenvitner har fortalt at de så en bil kjøre bort fra området i høy fart omtrent da angrepet fant sted.

Campingturister

Store styrker er satt inn i etterforskningen, og både fransk og britisk politi jobber med saken.

Bilen ble oppdaget på en parkeringsplass like ved et skogområde rett utenfor landsbyen Chevaline i nærheten av Annecy-sjøen. Familien skal ha vært gjester på en campingplass noen kilometer unna, men var i ferd med å avslutte ferien.

15 tomhylser fra pistolammunisjon ble funnet på åstedet, men ingen våpen, melder lokale medier.

Annecy-sjøen ligger nær grensene til Sveits og Italia og er et yndet turistmål med mange franske og utenlandske besøkende. Mange briter eier også feriehus i området.