Tre av de omkomne — to politifolk og en sivil pilot - var om bord i helikopteret, mens de øvrige fem var inne på puben da ulykken skjedde.

Ytterligere 14 personer er alvorlig skadd og innlagt på sykehus, opplyste politimester Stephen House på en pressekonferanse lørdag kveld.

Lete- og redningsarbeidet pågår fremdeles i det sammenraste bygget, og det er ifølge politiet svært vanskelige arbeidsforhold.

— Vi har å gjøre med en svært kompleks etterforskning og operasjon. Vi regner med at nødetatene fortsatt vil være på stedet en god stund, sa House.

Faren har vært stor for at deler av bygningen skulle rase sammen, og politiet vet ikke hvordan det ser ut under det styrtede helikopteret.

— Jeg vil gjerne benytte anledningen til å berømme folk i Glasgow som bidro i de aller første stadiene etter ulykken, og berømme dem for deres mot, fortsatte politimesteren.

Politihelikopteret traff taket av puben The Clutha fredag kveld. Ulykken skjedde midt under en konsert, og det var om lag 120 personer inne i bygget.