Det er tidligere president Leonid Kravtsjuk som har foreslått at de to skal snakke sammen, og mandag sier både president Viktor Janukovitsj og opposisjonsleder Vitalij Klitsjko at de vil møte hverandre. Presidenten skal også holde et møte med tre ekspresidenter for å diskutere situasjonen tirsdag.

Klitsjko sier til nyhetsbyrået Reuters at han vil bruke samtalene til å insistere på at regjeringen må gå av.

Største protest siden 2004

Søndag møtte flere hundre tusen mennesker opp på Uavhengighetsplassen, i den største protesten Ukraina har opplevd siden Oransjerevolusjonen i 2004.

Demonstrantene har bygget opp en leir beskyttet av barrikader rundt plassen. Flere hundre mennesker trosset kuldegradene og overnattet på Uavhengighetsplassen natt til mandag, ifølge DPA. I tillegg skal flere hundre demonstranter ha blokkert flere hovedgater i Kiev mandag formiddag.

Store politistyrker i Kiev

Rundt 200 politimenn har troppet opp i sentrum, utstyrt med svarte hjelmer og skjold. Rykter om at enda flere politistyrker skal være på vei ser ikke ut til å skremme demonstrantene, som sier de vil forsvare leiren på Uavhengighetsplassen.

Opposisjonsleder Klitsjko sier han frykter at politiet vil slå til mot de fredelige demonstrasjonene i Kievs gater.

— Opposisjonen må bli her og gjøre hva vi kan for å forhindre at politiet ødelegger denne fredelige demonstrasjonen, sier Klitsjko til Reuters.

Landets innenriksminister minnet mandag demonstrantene om at de risikerer straff dersom de bryter loven. Regjeringen har også stengt flere T-banelinjer på grunn av en bombetrussel.

EUs utenrikssjef kommer

EUs utenrikssjef Catherine Ashton reiser tirsdag til Ukraina. Hun skal besøke landet i to dager, melder AFP. Det er ventet at Ashton skal møte representanter for både regjeringen og opposisjonen under besøket.

De to siste ukene har ukrainere som ønsker nærmere tilknytning til Europa demonstrert mot at Janukovitsj takket nei til en samarbeidsavtale med EU og i stedet forsterket det gamle og allerede tette samarbeidet med Russland.

Italias utenriksminister Emma Bonino håper Ashtons besøk kan bidra til å unngå at situasjonen forverres. Hun sier at EU må bistå regjeringen og opposisjonen med å få på plass en avtale.

— Europa vil prøve å starte forhandlinger i løpet av de neste dagene. Ukraina trenger alt annet enn en borgerkrig, sier Bonino til DPA.