Barna og kvinnen mistet livet da de ble rammet da afghanske styrker og NATO gjennomførte en felles operasjon i Shigal-distriktet i provinsen Kunar nær grensen til Pakistan sent lørdag kveld.

— Elleve barn og en kvinne ble drept da et luftangrep rammet huset deres, sier talsmann Wasifullah Wasifi i provinsen.

En journalist fra nyhetsbyrået Reuters så at elleve døde barn ble lagt foran Shigals distriktssjef Mohammad Zahir søndag. De skal ha mistet livet da husene de var i, raste sammen over dem. Mange kvinner skal ha blitt såret i angrepet.

En talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken sier han er klar over meldingene om sivile ofre, og at saken undersøkes. Også distriktsguvernør Abdul Zahir i Shigal bekrefter tapstallene.

Anstrengt forhold

Også seks opprørere ble drept i luftangrepet, blant dem de to sentrale Taliban-lederne Ali Khan og Gul Raouf. I tillegg ble en sivil amerikaner drept i et væpnet angrep på stedet.

NATO har mange ganger blitt kritisert for å ha rammet sivile med sine luftangrep i Afghanistan. Operasjonene har skapt et svært anstrengt forhold mellom afghanske myndigheter og de utenlandske styrkene i landet.

President Hamid Karzai forbød afghanske styrker å be om flystøtte fra NATO etter at ti sivile, de fleste av dem kvinner og barn, ble drept i et angrep i februar.

Amerikanere drept

Men så sent som torsdag ble fire afghanske politimenn og to sivile drept da NATO gjennomførte et luftangrep mot Taliban ved en politikontrollpost i den østlige Ghazi-provinsen.

Lørdag ble minst fem amerikanere, blant dem en ung diplomat, drept i to Taliban-angrep øst og sør i landet. Det gjorde dagen til den blodigste for de utenlandske styrkene siden juli i fjor.

Taliban har ennå ikke kunngjort en «våroffensiv», som i fjor startet i mai med en rekke blodige angrep. Men sist onsdag ble 46 mennesker drept da Taliban angrep et rettslokale i byen Farah vest i landet.