Passasjerene våknet tidlig lørdag morgen av tykk røyk og mange måtte knuse rutene for å unnslippe flammene og røyken.

— Vi våknet av folk som skrek «brann, brann». Alle skrek, og det var fullstendig kaos, forteller overlevende passasjerer. En av de overlevende forteller at han mistet kona og onkelen i brannen.

— Jeg klarte ikke å redde henne, forteller mannen.

Mangler oversikt

Toget med rundt 65 passasjerer var på vei fra byen Bangalore til Nanded da brannen brøt ut. Politiet opplyser til avisen The Hindu at minst 26 mennesker antas å ha omkommet, men at de foreløpig ikke har oversikt over omfanget av ulykken.

Redningsmannskaper opplyser at identifiseringsarbeidet vil bli vanskelig på grunn av flammenes herjinger. Lokføreren stoppet toget da han så det kom flammer ut av en vogn. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, men politiet sier det skal være funnet en feil i det elektriske anlegget.

Flere skadd

Ifølge avisen skal 40 personer ha reddet seg ut av den brennende vognen. Flere personer skal være skadd, og to av de omkomne skal være barn.

Tog er den viktigste reisemåten for lange reiser i India, med 18 millioner reisende daglig. Jernbanen har imidlertid lidd under lave investeringer, dårlig sikkerhet og hyppige forsinkelser de siste tiårene.